Slik blir du klar for livsstilsendring

Marita J. Sivertsen har nettopp begynt på sin reise med Tara Frisk Start, og avslører hvordan hun henter inspirasjon.

Vår livsstilsserie «Tara Frisk Start» er endelig i gang og Marita Sivertsen er, sammen med Lena Paus Jensvoll, en av to deltakere vi skal følge over 12 uker på vei mot en sunnere og mer aktiv hverdag.

Underveis skal de dele hvordan det går med dem i prosjektet, og Marita har denne uken hatt en del tanker rundt dette med inspirasjon:

La meg bare starte med å være helt ærlig her: Dette holdt på å bli en en ufokusert uke der jeg ble stående lettere demotivert igjen. 

Jeg følte meg plutselig ikke helt klar for disse 12 ukene. Hva hadde jeg begitt meg ut på egentlig?

Den flinke piken

Ikke misforstå, som jeg tidligere har fortalt, er jeg igang. 

Men jeg rammes ofte av "flink-pike-syndromet" der jeg planlegger en hel del jeg skal gjøre, og ender opp med å stå paralysert og stresset tilbake.

Selv etter et møte flotte og inspirerende Berit Nordstrand, og gode samtaler med venner og familie, opplevde jeg en viss motløshet. - Hvor ble det av inspirasjonen og motivasjonen?

Jeg tror rett og slett jeg brukte for mye energi til å tenke på hva jeg hadde begitt meg ut på, hvordan det kom til å bli.

Jeg kan tenke meg ganske tom for energi, og det er kanskje flere som har det slik? Tenk hva vi kunne brukt den energien til da!

Ikke tenke for mye

Resultatet av dette har blitt at jeg for eksempel konsekvent har glemt at jeg egentlig skal drikke et glass vann før alle måltider, eller at jeg skal være tilstede når jeg spiser!

Altfor mange ganger har jeg omtrent kastet i meg maten, uten egentlig å smake og nyte. For meg har vært en litt slik holdning;

“Alle disse matrettene som kom og gikk, ikke visste jeg at de la seg rundt selve livet:”

Javel, så glapp det med tilstedeværelse litt for meg denne uka. 

Da gjelder det å enten; snu litt på tankene, eller, som jeg valgte, å ikke tenke så mye. Ikke ta alt så blodig seriøst, for i morgen eller om en time kan situasjonen se helt annerledes ut.

Og jammen klarte jeg å vinne over "dørstokkmila" i morges. Video-beviset så du jo øverst i saken!

Din egen heiagjeng

Jeg må bare si at jeg er veldig takknemlig for “heiaropene” og oppmuntringen jeg har fått. Og jeg håper hver og en kan av dere har en som heier på nettopp dere!

Jeg har klart å komme meg ut av komfortsonen, og videre ut av startgropa på grunn av jubel fra min store heiagjeng av venner, familie og helt fremmede som vil meg vel, tenk det!

Denne uken var oppdraget å bytte ut raffinert sukker. Det har gått veldig greit! Særlig når det finnes så mange andre gode søtningsstoffer som ulike typer honning, dadler, kokosblomst-sukker eller godt modne bananer.

Boka vi følger, “12 uker til en smalere midje og et sunnere liv”, er gull! Det er den Berit har basert oppdragene vi får hver uke på, og den er full av gode tips. Det å ha god litteratur, som kan gi deg kunnskap om det du har begitt deg ut på, er nyttig. 

Og tro det eller ei; jeg har allerede begynt å få resultater! Under min siste sjekk hos Eureka kiropraktikk i Skien kunne hyggelige Roy fortelle meg at det jeg har gjort denne uken nytter! Forbedringen er merkbar fra sist på bare en uke uten raffinert sukker.

Men dette blir det mer om neste uke...

Tara Frisk Start 2017

I fjorårets serie gikk trebarnsmor Wenche Handrum (44) ned hele 14 kilo, fikk tilbake livsgleden og troen på seg selv.

Tara Frisk Start ledes av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand, med tett oppfølging fra treningskjeden Spenst. Programmet de følger vil bli delt med Taras lesere her hver mandag, slik at også DU har muligheten til å komme i ditt livs beste form.

Det finnes også en lukket Facebook gruppe for dem som ønsker å følge prosjektet Tara Frisk Start på egen hånd, dele ideer, treningstips og oppskrifter eller hente inspirasjon og støtte fra andre som følger samme program.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...