hjemmetrening kom i gang
© Max Øien Barel / Getty Images

5 tips for å komme i gang med å trene

Sliter du med å komme i gang med treningen? Yoga- og pilatesinstruktør Monica Øien har jobbet med og heiet på hjemmetrening i over 10 år – her får du hennes beste tips for å komme i gang med treningen.

24. august 2022 av Cecilie Espensen

Monica Øien er trener, foredragsholder og forfatter. I januar lanserte hun online-portalen corebalance.no hvor du kan delta på live-trening fra din egen stue. Her får du Monicas 5 beste tips til hvordan du enkelt og raskt kan komme i gang med hjemmetrening.

1. Ta på deg treningstøy

Det første du gjør når du er klar for dagen er å tre inn i treningsklær. Da er sjansen så mye større for at du får gjennomført! Det trenger ikke å være fancy og dyrt, men viktig uansett om du trener 5 eller 30 minutter for å tre inn i et treningsmodus, dette er din tid og du skal trene!

2. Lag ditt eget treningssted

Dette kan være i gangen foran et speil, på badet, ved sengen, altså et sted du kan være i fred. Det er mange som mener de ikke har plass, men jeg vet at du finner plass, du kan flytte bort et bord, eller finne et sted utendørs, bare ta på ekstra klær.

tips til hjemmetrening
© Getty Images

3. Ha et treningsopplegg

Nå anbefaler jeg selvsagt Online fordi det er det jeg har skapt, men om du lager din egen plan, sørg for å ha skrevet dette ned, antall repetisjoner og varighet. Jeg har en egen printbar oversikt som jeg anbefaler å henge på kjøleskapet og krysse av for gjennomført økt!

4. Bestem tid

Velg ut et passende tidspunkt og prøv å gjøre treningen på samme tid hver gang, målet er 5 eller mer ganger i uken. Resultatene blir bedre dersom du trener oftere og heller gjør kortere økter.

5. Forplikt deg

Sett deg et helt konkret mål, enten på antall dager, for eksempel 100 dager, 3 måneder eller 6 uker der du gjennomfører et opplegg. Dette skal du avslutte før du begynner på et nytt. Kryss gjerne av i en kalender for hver gjennomførte økt. Forplikt deg til deg selv og din helse. Dine resultater kommer deretter.

Tren med Monica: 3 øvelser som bygger kjernemuskulaturen

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...