© Getty Images

5 grunner til hvorfor du skal trene sammen med partneren din

Dere er jo mye sammen uansett, så hvorfor ikke i treningsklær litt av tiden? Les hvorfor det har så god effekt å svette sammen med partneren.

5. januar 2023

1: Dere får kvalitetstid

Partid er ofte det første som ryker når barn, jobb og hjem krever sitt. Ved å trene sammen får dere noen faste avbrekk i løpet av uken, som bare handler om dere og der dere ikke blir forstyrret av alt mulig annet.

2: Det forplikter

Det virker forpliktende å gjøre treningsavtaler med andre. Og når det er din kjære som står og venter i løpesko, er det ingen vei utenom. Det er vanskeligere å komme med dårlige unnskyldninger til en som kjenner deg så godt og som du kanskje attpåtil bor sammen med.

3: Dere yter mer

Det er aldri morsomt å tape ansikt, og i hvert fall ikke overfor partne- ren. Derfor er vi ofte motivert til å gi litt ekstra når vi er fysisk aktive sammen med kjæresten eller ektefellen. Vi vil alltid gjøre oss litt umake og vise oss fra vår beste side når vi er sammen med den vi er glad i.

Perfekte partneraktiviteter

Løping: Dere kommer dere ut i frisk luft sammen, kan tilpasse tempoet til hverandre, og får kanskje også skravlet litt.

Racketsport: En runde padel, tennis eller badminton trigger konkurranselysten og styrker samspillet.

Dans: Dere forbrenner en hel masse kalorier, samtidig som dere kommer veldig nær hverandre. 

4: Dere styrker forholdet

Det er ikke bare prestasjonene som blir bedre når dere trekker på dere treningsklærne sammen. Parforholdet blir også sterkere. Dere ser nye sider av hverandre, støtter hverandre og føler dere stolt over innsatsen. En amerikansk studie fra 2021 viser for eksempel at vi er mer fornøyde med det romantiske forholdet de dagene vi trener sammen med partneren.

5: Det blir morsommere

Hvis dere kommer over forfengeligheten ved å svette og pese sammen, kan treningen faktisk bli mye morsommere når du er aktiv sammen med en du elsker. Dere kan utfordre hverandre, samarbeide om øvelser og klappe hverandre på skulderen underveis. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...