enkle treningstips treningsøvelser hjemme
Gå i stedet for å ta bilen:

Gå eller ta sykkelen til jobb i stedet for å kjøre buss eller bil!

© Getty Images

12 enkle treningstips du garantert har tid til!

Med disse 12 raske og overkommelige treningstipsene får du en litt sprekere hverdag!

I en hektisk hverdag er det ikke alltid man har tid til å få til en ordentlig treningsøkt. 

Vi har derfor samlet 12 enkle tips og øvelser som du lett kan innarbeide i dine daglige rutiner. De er enkle og tar ikke mye tid, så her er det ingen unnskyldning til ikke å gjennomføre.

12 enkle treningstips:

1. Ta beina fatt 

Gå eller sykle til skole/jobb hvis du kan, evt. hopp av bussen 1 km før du er fremme. Forsøk å bruke bilen sjeldnere enn du vanligvis gjør!

2. Gjør vaskingen til en lek

Neste gang du støvsuger eller vasker gulv, ta i litt ekstra når du svinger kosten! Sett gjerne på musikk du liker, og gjør vaskejobben om til en treningsøkt.

3. Ikke velg heisen

Ta trappa i stedet for heisen eller rulletrappa. Gjør det til en vane at du alltid velger dette, det er uvurderlig hverdagstrening!

effektiv trening hjemme
Tren hjemme:

Du trenger ikke å trene på et treningssenter, mange øvelser kan du fint gjøre hjemme!

© Getty Images

4. Opp og stå

Gå til kollegaer for å snakke med dem isteden for å sende melding eller mail. Det å reise seg ved jevne mellomrom er svært effektiv og nødvendig.

5. Lur inn litt bevegelse 

De fleste pusser tenner hver dag, så hvorfor ikke lure inn en liten øvelse da - så er du sikker på at du i alle fall får litt bevegelse! Stå på tærne mens du pusser tennene. Hev og senk hælene fra gulvet, slik at du trimmer leggmuskelen. Gjenta flere ganger. 

Et annet tips er å ta sykkelen til butikken eller når du skal gjøre små ærend. 

6. Gi setet ditt bort til noen som trenger det

Stå på buss eller trikk selvom det er ledige seter. En hverdagslig og enkel måte å trene balansen som er viktig for å unngå fall og lårhalsbrudd.

gå tur
Ut på tur aldri sur:

Det er faktisk noe med det utsagnet! Litt bevegelse hver dag kan gjøre underverk for helsen din.

© Getty Images

7. Vandre rundt så ofte du kan 

Stå ved pulten din på jobb hvis du har mulighet. Det å reise seg et par ganger i løpet av dagen er helt uvurderlig! Bare 2 minutter gange hvert 20 minutt viser effekt!

8. Gjør det til en vane  

Hvorfor ikke gjøre det til en vane ta dine daglige knipeøvelser når du gjør dine daglige ærend?Stå på tå, stram rumpa og knip mens du venter på bussen eller står i kø. Hold i 5 sekunder og gjenta.

9. Venting = ledig tid til bevegelse

Ta 10 langsomme armhevinger mens du venter på at kaffen koker. Du kan gjerne ta dem på knærne dersom du synes det blir tungt å stå på tærne.

10. Det er ikke bare kroppen du må tenke på

Ta en timeout etter et møte eller en annen anstrengende oppgave. Gå ut og ta en "lynyoga", der du trekker pusten dypt, mens du gradvis slapper av og senker skuldrene.

11. Multitasking gir rom for trening

Ligg på magen over en terapiball mens du leser eller jobber. Du vil styrke nakke- og ryggmuskler samtidig som du unngår dårlig sitteholdning.

12. Velg effektive øvelser

Legg en treningsmatte på stuegulvet mens du hører på musikk du liker – ta planken og hold i 30 sekunder til 1 minutt. Øk tiden etterhvert som du blir sterkere! 

(Det høres kanskje lite ut med 1 minutt, men denne øvelsen som går på core-muskulaturen er veldig effektiv og derfor supersmart å velge hvis du har lite tid til trening).

Les også: Slik får du til den supereffektive øvelsen markløft

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...