treningstips
© Getty Images

9 tips som gir deg et sunt forhold til trening

«Har du én gang opplevd at endorfinene og dopaminen raser rundt i kroppen din under og etter trening, så vil du gjerne oppleve det igjen,», sier Maria Borelius.

15. september 2022 av Lisa Wallström

1. Ta treningen seriøst 

Se på trening som en livsnødvendig aktivitet. Sett av tre dager i uken hver eneste uke. Glemte du du å trene på tirsdagen, kanskje? Da gjennomfører du den bare på onsdagen i stedet.

2. Finn en god makker 

Av og til trenger man noen som forteller deg nøyaktig hva du skal gjøre. Og da kan gruppetrening – eller en makker – være en god løsning. Den eneste ulempen er at dette må man sette av tid til. Egentrening derimot, er på dine premisser, og du gjennomfører den i ditt eget tempo, når det passer deg.

3. Bli avhengig 

Hele vårt velbefinnende er avhengig av bevegelse og trening. Vårt mentale velvære og følelsesliv henger sammen med bevegelse, ikke undervurder det.

4. Gå en tur 

Verdens enkleste treningsform! Å starte i det små med 6000 skritt om dagen er en veldig god begynnelse på helsereisen din. (Ja, vi har lært oss at du egentlig skal gå 10 000 skritt om dagen, men ifølge forskere ved Harvard er 7500 skritt tilstrekkelig.) 

treningstips
© Getty Images

5. Styrketrening 

Muskler samhandler og kommuniserer med immunforsvaret og er derfor ekstra viktig for helsen. Start i det små med lette vekter og jobb deg sakte, men sikkert mot tyngre vekter. Ikke vær redd for å løfte, gjør det i ditt eget tempo.

6. Vekk endorfinene

Bevegelse får endorfinene til å våkne. De kalles kroppens eget morfin, fordi de hemmer smertesignaler i hjernen.

7. Reduser magefettet 

Bevegelse bearbeider det usunne fettet som legger seg rundt magen. Nettopp dette fettet øker betennelse og inflammasjon mer enn noe annet kroppsfett. Men når du trener minsker magefettet og dermed også betennelsestilstandene.

8. Sterk, ikke tynn 

Styrketrening handler ikke bare om å bygge muskler. Det lindrer smerte, bygger selvtillit og indre styrke. God holdning får du med på kjøpet!

9. Sterk med pilates 

Få verktøy gir en så fleksibel styrketrening som en pilatesball. Du kan svette deg sliten når du jobber med de store muskelgruppene, men også finjustere og styrke de små kjernemusklene.

Psst: 3 trinn til faste og flotte armer

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...