© Getty Images

3 klassiske pilatesøvelser

Pilates tre ganger i uken kan få ned både blodtrykket og fettprosenten.

6. mai 2021 av Redaksjonen

Det krever litt teknikk, men når først du har fått kontroll over pusten og er blitt flink til å stramme bekkenbunnen, kan du få stort utbytte av pilates. Treningen styrker ikke bare kjernen og balansen, men reduserer også risikoen for hjerte- og karsykdommer. 

Det viser et nytt forsøk der 28 overvektige kvinner med høyt blodtrykk ble delt inn i to grupper. Den ene skulle trene pilates i én time tre ganger i uken, mens den andre fungerte som kontrollgruppe. 

Etter 12 uker hadde de som hadde trent pilates, fått både lavere blodtrykk og fettprosent. Mer eksakt hadde det systoliske blodtrykket falt med i gjennomsnitt seks poeng i denne gruppen, og samtidig var fettprosenten redusert med to prosent. 

Ifølge forskerne som står bak det interessante forsøket, kan pilates først og fremst bidra til å forebygge hjerte- og karsykdommer hos overvektige personer, som kanskje er en gruppe som ikke driver med like mye kondisjons- eller utholdenhetstrening som normalvektige. 

Kilde: American Journal of Hypertension

© Getty Images

3 klassiske pilatesøvelser

1. De 100 

  •  Ligg på ryggen med armene ned langs siden. Løft beina og bøy dem i cirka 90-graders vinkel. Løft hodet, nakken og armene litt fra underlaget, og stram magen skikkelig. 
  •  Beveg armene kontrollert opp og ned i små, raske rykk uten å være nedi underlaget. Gjør fem korte inn- og utåndinger før du kommer ned og hviler igjen.

2. Rull over 

  • Ligg på ryggen med håndflatene i matta. Strekk beina opp i luften slik at tærne peker opp mot taket. 
  • Rull hoften slik at du løfter beina over resten av kroppen og holder dem parallelt med gulvet. Press eventuelt hendene i matten for å hjelpe til. 
  • Bruk magemusklene til å komme langsomt og kontrollert ned igjen.

3. Ballen 

  • Sitt med bøyde bein og trekk lårene mot deg. Haken skal søke ned mot brystet, slik at ryggen er litt krum. 
  • Hold rundt knærne, og rull bakover til du kommer ned og hviler på den øverste delen av ryggen. 
  •  Bruk kjernemusklene til å rulle opp i sittende igjen. Fortsett å rulle frem og tilbake som en ball.

Les også: 13 yogastillinger for bedre hormonbalanse

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...