Påskedesserter oppskrift
© Getty Images

Påskens beste desserter

Her kan du se 5 oppskrifter på smakfulle og enkle påskedesserter som er perfekte å kose seg med i påsken.

1. mars 2023 av Ellinor Engelstad

Nå er det påske, og endelig tid for gode, gamle tradisjoner og påskekos. En høytid vi feirer med venner og familie, gjerne på hytta oppe på fjellet. Vi krysser fingrene for fint vær, så vi kan sitte timevis å varme oss i solveggen. Trofast mot tradisjonen tar vi skiene på og setter ut på langtur med appelsin og sjokolade i sekken.

Denne høytiden har vi også en rekke gode mattradisjoner. Langtidsstekt lam, kylling med deilig tilbehør, (påske)egg, og ikke minst alle godsakene og dessertene vi har lov til å unne oss denne ferien. 

påskedessert oppskrift panna cotta
© Scanpix

1. Panna cotta med sprøtt kjeksfyll og kanel- og kaffekrem

En gul dessert til påske slår aldri feil - og det vil heller ikke denne fantastiske panna cottaen. Denne påskedesserten er laget med en liten vri, da panna cottaer til vanlig ikke har et sprøtt tilsnitt i midten. Men det gjør det kun bedre, den smaker nemlig av fantastisk, syrlig appelsin. 

Oppskriften på påskedesserten finner du her

påskedessert sjokoladefudge
© Mats Dreyer

2. Sjokoladefudge med lakris

Det kan være greit å servere noen annet enn påskekaker til påskemåltider. Da kan denne desserten være et godt alternativ da den krever få ingredienser og garantert vil bli likt av både store og små. 

Oppskriften på påskedesserten finner du her

påskedessert jordbærtarteletter
© Lisa Björner

3. Jordbærtarteletter med vaniljeis

Hvorfor ikke lage små jordbærtarteletter som man kan ta med seg ut i solveggen og nyte? Denne fantastiske påskedesserten vil nok ikke slå feil. Ikke minst tar den kun 25 min å lage. 

Oppskriften på påskedesserten finner du her

Eton mess rabarbra påskedessert
© Helen Pé

4. Eton mess med bakt rabarbra, hvit sjokolade og kokoschips

Tilslørte bondepiker er en klassisk påskedessert, men visste du at eton mess er engelskmennenes versjon av tilslørte bondepiker? Med ferdige marengstopper har du en rasklaget og syndig god påskedessert.

Oppskriften på påskedesserten finner du her

påskedessert oppskrift bringebærsorbet

5. Bringebærsorbét med bobler og pistasjflarn

Hvem har sagt at bringebærsorbét ikke hører hjemme på påskebordet? Nyt denne deilige påskedesserten på et fint dekket påskebord!

Oppskriften på påskedesserten finner du her

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...