Påskedesserter
© Kristine Ilstad/Det søte liv

Påskens beste desserter

Kristine Ilstad, som blogger under navnet Det søte liv, deler sine topp tre påskedesserter.

13. april 2017 av Katrine Ellefsen

Nå er det påske, og endelig tid for gode, gamle tradisjoner og påskekos. En høytid vi feirer med venner og familie, gjerne på hytta oppe på fjellet. Vi krysser fingrene for fint vær, så vi kan sitte timevis å varme oss i solveggen. Trofast mot tradisjonen tar vi skiene på og setter ut på langtur med appelsin og sjokolade i sekken. 

Denne høytiden har vi også en rekke gode mattradisjoner. Langtidsstekt lam, kylling med deilig tilbehør, (påske)egg, og ikke minst alle godsakene og dessertene vi har lov til å unne oss denne ferien.

Desserter med påskesmak

Ei som virkelig har peiling på kaker og desserter er Kristine Ilstad. Hun står bak bloggen Det søte liv, Norges største kakeblogg. Bloggen inneholder over 3000 oppskrifter på delikate kaker og desserter, og over 500 oppskrifter som er spesielt til påsken. Der finner du garantert noe du kan imponere gjestene med i ferien!

Ilstad er alltid på jakt etter nye, gode oppskrifter. Til påske har hun noen faste kriterier og triks hun tar i bruk når skal bake kaker og desserter.
– Jeg tilsetter alltid sitrusfrukter som sitron eller appelsin, eller andre ting som gjør baksten gul. Vaniljekrem for eksempel, smaker kjempegodt med litt saft fra sitrusfrukter, sier hun.

Hun forteller videre at hun ofte tilsetter revet appelsinskall i baksten, eller bruker appelsinsjokolade istedenfor vanlig. Med kun små grep kan du gi desserten en ordentlig god smak av påske. 

"Det søte livs" påskefavoritter

Kake-entusiasten har plukket tre oppskrifter fra hennes påskearkiv som garantert vil falle i smak i ferien. 

1. Solomuffins med sjokoladebiter

– Å bake med solo er jo veldig gøy for barna, og det gir en mild og god appelsinsmak. For en sterkere smak kan man bruke appelsinjuice istedenfor, sier Ilstad. 

Muffins med appelsinbrus til påske
Gøy for de minste:

Å bake med brus er ikke bare gøy, men gir en veldig god smak!

© Kristine Ilstad/Det søte liv

2. Sitronkladdkake

– Denne er både kjapp og enkel å lage, og krever ikke mange ingredienser.
Sitronen som er tilsatt gir kaken en nydelig, syrlig smak. Oppskrift finner du her.
Sitronkladdkake påske
Kladdete konsistens:

Frisk og søt på samme tid, perfekt til påske.

© Kristine Ilstad/Det søte liv

3. Crème brûlée med appelsin

En klassisk og tradisjonell dessert, smaksatt med finrevet appelsinskall og -saft for en god påskesmak. Oppskrift finner du her.
Crème Brûlée påskedessert
Fløyelsmyk:

Nydelig påskedessert med smak av appelsin, og med sprøtt sukkerlokk.

© Kristine Ilstad/Det søte liv

Seneste

Kanskje er du også interessert i...