Denne desserten er både vakker og helt perfekt til påske
Vakre bringebærtarteletter som blir ekstra fine når toppingen sprøytes på. Tartelett skallene holder seg ekstra sprø hvis de pensles med eggehvite når de tas ut av ovnen.
Ha mel, smør, melis, vaniljesukker, eggeplommer og salt i en foodprosessor. Miks raskt sammen til en deig. Trykk deigen flat og pakk den inn i plastfolie. La den hvile i kjøle skapet i ca. 20 min.
Kjevle ut deigen på melet arbeidsbenk. Stikk ut rundinger fra deigen og kle tarteletteformer, ca. 8 cm i diameter, med dem. Prikk deigen i bunnen.
Sett formene i fryseren i ca. 20 min. For varm ovnen til 200 grader.
Sett tarteletteformene på et stekebrett. Stek dem midt i ovnen i ca. 10 min. Pensle paiskallene med eggehvite umiddelbart når de tas ut av ovnen. Dette skaper en beskyttende hinne som holder skallet sprøtt når de fylles med bringebærfyllet.
Bringebærfyll: Senk ovnstemperaturen til 175 grader. Bland kondensert melk, bringe bærpuré, sitronsaft og vaniljesukker. Rør inn eggeplommene og så egget. Fyll tartelett skallene med bringebærfyllet.
Stek midt i ovnen i ca. 20 min. til fyllet har satt seg. La tartelettene avkjøles.
Kok opp fløten i en kjele. Ta kjelen til side og bland i sjokoladen. Rør til den har smeltet. Rør i sitronskallet. Sett blandingen i kjøleskapet og la stå i ca. 6 timer.