sjokoladefudge lakris
© Mats Dreyer

Sjokoladefudgen blir ekstra god med denne spesielle ingrediensen

Denne desserten ser like god ut som den smaker. Du kan gjerne doble oppskriften, og bruke en rund kakeform, så har du en fin konfektkake når du får gjester.

31. januar 2023 av Berit Nordstrand

Sjokoladefudge med lakris

150 g myke dadler uten stein
1 dl mandel- eller hasselnøttsmør
4 ss rå kakao
¼ ts havsalt
1 ts pulver av rålakris
ev. extra virgin kokosfett
Topping: smeltet mørk sjokolade, tørkede spiselige blomster og pulver av rålakris. 

1. Ha dadlene og mandel-/hasselnøttsmør i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Du kan også bruke stavmikser. Tilsett kakao, havsalt og lakrispulver. Kjør massen sammen. Smak til med kakao og havsalt. Blir massen for tørr, tilsetter du litt mer nøttesmør eller litt extra virgin kokosfett. 

2. Dekk en form som er ca. 15 x 20 cm med plastfolie, og ha sjokolademassen i formen. Press massen ned i formen med en slikkepott. Sett sjokoladefudgen i kjøleskapet i minst 1 time. 

3. Skjær sjokoladefudgen i biter, og topp med smeltet mørk sjokolade, tørkede spiselige blomster og lakrispulver.

Les også: Her får du oppskriften på 7 sunne kaker

sjokoladefudge oppskrift
© Mats Dreyer

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...