Mandelkake med sjokoladeganache

Kremet og god kake med deilig tyggemot stand og sprøhet fra mandler, hakket daim og sprø kuler.

Mandelkake med sjokoladeganache
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Charlie Drevstam

Mandelkake med sjokoladeganache

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 biter

  • 38 g mandler
  • 44 g eggehviter (ca. 6 stk.)
  • ½ dl sukker
  • ½ dobbeldaim (à 56 g)

Smørkrem:

  • 15 g eggeplommer (ca. 5 stk)
  • ¼ dl melk
  • 12 g sukker
  • ¼ ts vaniljesukker
  • ¼ krm salt
  • 36 g smør

Melkesjokoladeganache:

  • 45 g melkesjokolade
  • ¼ dl kremfløte
  • ¼ ss honning
  • ¼ ss smør, romtemperert
  • ¼ krm salt

Pynt:

  • mandelflak
  • ristet sjokoladeegg
  • sjokoladecrispkuler

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader, varmluft. Hakk mandlene i en foodprosessor slik at det fortsatt er noen biter ig jen. Pisk eggehvitene til et lett skum. Tilsett sukkeret, litt etter litt, mens du pisker til en fast og blank marengs. Vend inn mandlene.
  1. Del deigen til 4 bunner på stekebrett med bakepapir, ca. 20 cm i diameter. Stek midt i ovnen i 20–30 min. Avkjøl.
  1. Smørkrem: Bland eggeplommer, melk, sukker og vaniljesukker i en kjele. La det småkoke under omrøring til kremen har tyk net. Ta kjelen av varmen og tilsett smøret, litt etter litt, i små klatter. Tilsett salt. Sett kremen i kjøleskapet i ca. 3 timer.
  1. Melkesjokoladeganache: Finhakk sjokoladen. Kok opp fløten og honningen. Hell blandingen over sjokoladen og la stå i ca. 30 sek. Rør til en glatt blanding. Tilsett smør og salt. Legg plastfolie direkte mot ganachen slik at den ikke får kontakt med luft. La ganachen stå i romtemperatur i ca. 3 timer.
  1. Hakk daimen. Smør den første mandel bunnen med smørkrem og dryss over litt hakket daim. Legg lagvis bunner, smørkrem og daim. Legg på den siste bunnen og smør sjokoladeganache på og rundt kaken. Trykk mandelflak rundt hele kaken. Pynt med mandelflak, sjokoladeegg og sjokoladecrispkuler.
Påskekake
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Charlie Drevstam