© Getty Images

5 krimserier du kan kose deg med i påsken

Det blir sjeldent påske uten krim på TV-en. Her får du 5 krimserier du kanskje ikke har hørt om, men gi de en sjanse - de vil få deg hekta.

28. mars 2021 av Ellinor Engelstad

1. Undercover

Sesonger: 2

Hvor: Netflix

Til tross for at dette er en serie hvor det snakkes flamsk, er storylinen for god til å ikke få den med seg. To politiagenter går undercover i et forsøk på å felle en stor narkotika-dealer. For å gjøre dette må de gi seg ut for å være et gift par, som nettopp har flyttet til camping-plassen hvor skurken ferierer med familien sin. Inspirert av ekte begivenheter!           

© NyklyN

2. Night Stalker: Jakten på en seriemorder

Sesonger: 1

Hvor: Netflix

Denne miniserien følger polititet i Los Angeles på jakt etter en grusom seriemorder som herjet i USA på 80-tallet. Gjennom intervjuer av de overlevende ofrene hans, politietterforskere og journalister som fulgte saken tett, blir man introdusert for ekte, sterke historier og materiale som viser en desperat jakt på morderen som drepte, rante og voldtok uten mål og mening. 

© Netflix

3. Papirhuset

Sesonger: 4

Hvor: Netflix

Money heist... La casa de papel... Kjært barn har mange navn - denne prisvinnende serien har du forhåpentligvis hørt om. Første og andre sesong handler om hvordan åtte ranere slår seg sammen for å gjennomføre landets mest ekstraordinære ran. De skal ta seg inn i Spanias Kongelige myntverk, holde gisler som utpressingsmiddel, ta med seg 2,4 billioner euro - og komme seg ut derfra i live. Men uansett hvor nøye ranet er planlagt oppstår det uforutsigbare hendelser som gjør at du bare MÅ se én episode til. 

4. Le bureau

Sesonger: 5

Hvor: NRK

Hvis du har lurt på hvordan et realistisk bilde av etterretningstjenesten ser ut, er dette serien for deg. Le bureau er en intens og avhengighetsskapende serie som følger etterretningstjenesten i Frankrike, og deres utfordringer og problemer. Som tilskuer får man et innblikk i hvordan hverdagen til blant annet spioner og undercover-agenter ser ut, og hvordan de klarer å skille jobb-identiteter fra det virkelige liv. Eller klarer de egentlig det?

© Rémy Grandroques

5. Fargo 

Sesonger: 4

Hvor: HBO

Advarsel: Du vil bli hekta etter episode 1! Denne ikoniske serien er basert på ekte hendelser, hvor hver sesong ikke er relatert til hverandre, men tar for seg et nytt tiår med nytt plott. Felles for alle sesongene er dog at hovedpersonene finner seg i uheldige kniper som skal vise seg at de må betale dyrt for å ordne opp i... 

© Chris Large/FX

Seneste

Kanskje er du også interessert i...