Påsken fortjener sin egen variant av eton mess eller pavlova - og HER er den
Vi kaller den påskemess, og denne gule godsaken har syrlig smak av sitron og pasjonsfrukt og med god sødme fra mango.
Slik lager du påskens beste dessert:
Tid: 40 min. + 1 ½ time i ovnen
Til: 8 pers
- 3 eggehviter
- 1 ½ dl sukker
- 1 dl mandelmel
- 3 dl kremfløte
Sitronkrem:
- 1 sitron
- 3 eggeplommer
- 1 dl sukker
- 150 g smør
- 4 pasjonsfrukter
Pynt:
- 1 mango
- ½ dl ristede mandelflak
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 100 grader. Visp eggehvitene til fast skum. Tilsett sukkeret, litt om gangen, og visp til en fast marengsmasse. Vend inn mandelmelet.
- Legg massen i en sprøytepose med riflet tipp og sprøyt ut marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 ½ time. La dem avkjøles.
- Sitronkrem: Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet og press ut ½ dl saft. Ha sitronskall og saft i en kjele, og tilsett eggeplommer, sukker og smør. La det småkoke under omrøring til en tykk krem. Avkjøl.
- Visp fløten til stiv krem. Del pasjonsfrukten og grav ut innmaten. Press halvparten av innholdet i en sil. Bland pasjonsfrukten inn i kremen.
- Skrell, kjern ut og skjær mangoen i små terninger.
- Legg marengs, sitronkrem, pasjonsfruktkrem og mango på et fat. Topp med ristede mandelflak og server.