Påsken fortjener sin egen variant av eton mess eller pavlova - og HER er den

Vi kaller den påskemess, og denne gule godsaken har syrlig smak av sitron og pasjonsfrukt og med god sødme fra mango.

påskedessert du må teste
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Slik lager du påskens beste dessert:

Tid: 40 min. + 1 ½ time i ovnen
Til: 8 pers

  • 3 eggehviter
  • 1 ½ dl sukker
  • 1 dl mandelmel
  • 3 dl kremfløte

Sitronkrem:

  • 1 sitron
  • 3 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 150 g smør
  • 4 pasjonsfrukter

Pynt:

  • 1 mango
  • ½ dl ristede mandelflak

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 100 grader. Visp eggehvitene til fast skum. Tilsett sukkeret, litt om gangen, og visp til en fast marengsmasse. Vend inn mandelmelet.
  2. Legg massen i en sprøytepose med riflet tipp og sprøyt ut marengstopper på et stekebrett med bakepapir. Stek marengsene midt i ovnen i ca. 1 ½ time. La dem avkjøles.
  3. Sitronkrem: Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet og press ut ½ dl saft. Ha sitronskall og saft i en kjele, og tilsett eggeplommer, sukker og smør. La det småkoke under omrøring til en tykk krem. Avkjøl.
  4. Visp fløten til stiv krem. Del pasjonsfrukten og grav ut innmaten. Press halvparten av innholdet i en sil. Bland pasjonsfrukten inn i kremen.
  5. Skrell, kjern ut og skjær mangoen i små terninger.
  6. Legg marengs, sitronkrem, pasjonsfruktkrem og mango på et fat. Topp med ristede mandelflak og server.
Påskens beste dessert
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe