Bringebærsorbét med bobler og pistasjflarn

Skal du imponere gjestene dine med sommermiddagen? Da er denne fruktige og friske desserten helt perfekt!

1. august 2019

Erstatt vin med brus med fruktsmak for å lage denne desserten alkoholfri. 

Tid: 40 min. + 10 min. steketid + tid til å fryse ned 

Antall porsjoner: 6  

Her er ingrediensene:

Sorbét:
350 g frosne bringebær 1 dl vann
1 1⁄4 dl sukker
1⁄2 dl presset sitronsaft 1 eggehvite


Pistasjflarn, ca. 18 stk.:
25 g pistasjnøtter uten skall
25 g mandler uten skall 50 g smør
50 g glukose (3 ss)
1⁄2 dl sukker

Tilbehør:

en søt musserende vin, f.eks. Asti Cinzano 

Slik gjør du:

1. Pistasjflarn: Sett ovnen på 175 °C varmluft. Finhakk nøtter og mandler. Bland alle ingrediensene godt sammen til en fast deig.

2. Rull ut kuler av deigen. Legg dem ganske langt fra hver­ andre på et stekebrett dekket med bakepapir, de flyter ganske mye ut.

3. Stek flarnene midt i ovnen i ca. 10 min. til de har fått fin farge. Press eventuelt ut pene sirkler med et glass straks de er tatt ut av ovnen hvis du vil ha runde, jevne kanter. La flarnene avkjøles.

4. Sorbét: Kok opp bringebær, vann og sukker. La det avkjø­les og miks godt sammen med en stavmikser. Ha i sitron­saften og bland godt.

5. Stivpisk eggehvitene. Ha i bringebærblandingen og rør godt om til alt er blandet.

6.Frys ned bringebærsorbeten i en iskremmaskin. Den kan også fryses i en boks i fryseren, men da må du røre i den med jevne mellomrom helt til den er ferdig frosset. 

7.Form kuler av sorbeten og legg i dessertskåler eller ­glass. Hell over musserende vin og ser ver straks med pistasjflarn. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...