Ovnstekte amerikanske pannekaker med sjokolade, kandiserte nøtter og lønnesirup

Små, luftige pannekaker som ligner muffins og lages i muffinsbrett. I stedet for buttermilk, som vanligvis brukes i amerikanske pannekaker, bruker vi eddik i melken. Melken vil koagulere når den blandes med eddiken, men det er akkurat slik det skal være.

© Helén Pe

Ovnstekte amerikanske pannekaker med sjokolade, kandiserte nøtter og lønnesirup

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 små pannekaker

  • ¼ dl melk
  • ¼ ss hvitvinseddik
  • 10¾ g smør + ekstra til formen
  • ¼ dl hvetemel
  • ¼ ss bakepulver
  • ¼ ss sukker eller melis
  • ¼ ts vaniljesukker
  • ¼ ts salt
  • ¼ egg
  • ¼ dl mørke sjokoladeknapper

Tilbehør:

  • kandiserte pekannøtter (se oppskrift), lønnesirup

Pynt:

  • melis

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader. Bland melk og eddik. La det stå i ca. 2 min. Smelt smøret og la det avkjøles.
  1. Bland mel, bakepulver, sukker, vaniljesukker og salt. Visp i melken sammen med smeltet smør og egg.
  1. Smør et muffinsbrett med smør eller olje. Hell røren i hullene opp til ¾.
  1. Stek midt i ovnen i ca. 6 min. – til pannekakene har puffet seg opp og er tørre i midten. Kjenn etter med en pinne.
  1. Ta pannekakene ut av formen med en liten skje, og vend dem opp ned på en tallerken.
  1. Topp pannekakene med nøtter og lønnesirup. Dryss over melis og server

Kandiserte pekannøtter

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

  • 2 dl pekannøtter
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du:

  1. Hell sirup og olje i en stekepanne. Tilsett nøttene og stek dem under omrøring i ca. 4 min. – til de har fått fin farge og blitt karamelliserte.
  1. Strø over flaksalt. Legg nøttene på en tallerken og la dem avkjøles. Grovhakk dem
pannekaker i ovnen
© Helén Pe