Tid: 25 min. + 15 min. i ovn
Antall: 4–6 tarteletter
3 dl hvetemel (180 g)
150 g smør
2 ss sukker
1 ts malt ingefær
1–2 ss vann, iskaldt
Fyll:
300 g jordbær
1 ss sukker
1 ss maisenna
1 ts vaniljesukker
Til pensling:
1 egg
Tilbehør:
vaniljeis
ristede
kokosflak
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Bland mel, smør, sukker og ingefær for hånd eller i en foodprosessor. Tilsett vannet, og kna alt sammen til en deig.
2. Del deigen i 4–6 biter. Kjevle ut hver bit mellom to bakepapir til en sirkel, ca. 12 cm i diameter. Sett deigen i kjøleskapet en liten stund hvis den er for myk. Legg paibunnene på et stekebrett kledd med bakepapir.
3. Rens og del jordbærene i mindre biter. Bland dem med sukker, maisenna og vaniljesukker.
4. Fordel fyllet i midten av bunnene, spar en kant rundt på ca. 3 cm. Brett opp kanten rundt fyllet. Pensle kanten med sammenpisket egg.
5. Stek tartelettene midt i ovnen i 15–20 min. til de er gyllenbrune. Dekk paiene med aluminiumsfolie hvis de begynner å få for mye farge.
6. Server tartelettene mens de er litt lunkne – eller kalde med vaniljeis og ristede kokosflak.
