© Scanpix

Panna cotta med krunsj

Lag Tara Smaks vinterlige forsidedessert: Panna cotta med sprøtt kjeksfyll og kanel- og kaffekrem.

20. mars 2014 av Scanpix

Den italienske desserten panna cotta er god, gammeldags fløtepudding på norsk. Vi har gjort en ny vri, og laget et sprøtt tilsnitt i midten, tilsatt syrlig appelsin, og servert med en krydret saus ved siden av. Helt himmelsk!

Desserten er perfekt å lage dagen før, da alle komponentene trenger tid til å avkjøle. Den er enkel å sette sammen rett før servering.

 

Panna cotta med sprøtt hjerte og kanel- og kaffekrem

40 min. + avkjølingstid

4 personer

 

6 dl melk

2 dl sukker

4 dl kremfløte

6 gelatinplater

 

Kjeks:

60 g pepperkaker

1 ss smør

 

Sukkerlake:

4 dl vann

1/2 dl sukker

saft av 1/2 sitron

1 liten appelsin

 

Kanel- og kaffekrem:

1 dl kremfløte

1 ts brunt sukker

1/2 ts pulverkaffe

1/4 ts malt kanel

1 egg

 

Slik gjør du:

1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min.

2. Kle 8 ramekiner med platsfolie.

3. Kok opp melk og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Ta
kjelen av platen og rør inn fløte. Kryst vannet ut av gelatinplatene, og rør
dem ut i den varme fløteblandingen. Fordel blandingen i ramekinene, og sett dem
i kjøleskapet for å stivne.

4. Kjeks: Knus pepperkakene i en morter. Smelt smøret og rør
det inn i pepperkakesmulene. Kle et brett med bakepapir. Finn frem en rund
utstikker med samme diameter som ramekinene. Plasser denne på bakepapiret. Fyll
den med 1 drøy ss pepperkakesmuler, og press dem ned til flate kjeks. Gjenta 3
ganger slik at du har 4 kjeks. Sett kjeksene til avkjøling.

5. Lake: Kok opp vann, sukker og sitronsaft, rør til
sukkeret er oppløst. Ta kasserollen av platen, legg i appelsinbåter og la dem
avkjøle i laken.

6. Kanel- og kaffekrem: Kok opp kremfløte, sukker, kaffe og
kanel. Pisk eggeplommen sammen i en bolle. Ha over den varme fløteblandingen
under konstant pisking. Ha det tilbake i kasserollen og varm opp under pisking
- den skal ikke koke! Ha sausen over i en liten skål, kle med plastfolie og sett
til avkjøling.

7. Montering: Hvelv 4 pannacottaer over på desserttallerkener. Legg på 4 kjeks. Hvelv forsiktig 4 pannacottaer oppå. Pynt med appelsinbåter og kanel- og kaffekrem.

 

 

 

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...