Panna cotta med krunsj
Lag denne vinterlige desserten: Panna cotta med sprøtt kjeksfyll og kanel- og kaffekrem.
Den italienske desserten panna cotta er god, gammeldags fløtepudding på norsk. Vi har gjort en ny vri, og laget et sprøtt tilsnitt i midten, tilsatt syrlig appelsin, og servert med en krydret saus ved siden av. Helt himmelsk!
Desserten er perfekt å lage dagen før, da alle komponentene trenger tid til å avkjøle. Den er enkel å sette sammen rett før servering.
Panna cotta med sprøtt hjerte og kanel- og kaffekrem
Tid: 40 min. + avkjølingstid
Antall personer: 4 personer
Dette trenger du
6 dl melk
2 dl sukker
4 dl kremfløte
6 gelatinplater
Kjeks:
60 g pepperkaker
1 ss smør
Sukkerlake:
4 dl vann
1/2 dl sukker
saft av 1/2 sitron
1 liten appelsin
Kanel- og kaffekrem:
1 dl kremfløte
1 ts brunt sukker
1/2 ts pulverkaffe
1/4 ts malt kanel
1 egg
Slik gjør du
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min.
Kle 8 ramekiner med platsfolie.
Kok opp melk og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Ta
kjelen av platen og rør inn fløte. Kryst vannet ut av gelatinplatene, og rør
dem ut i den varme fløteblandingen. Fordel blandingen i ramekinene, og sett dem
i kjøleskapet for å stivne.Kjeks: Knus pepperkakene i en morter. Smelt smøret og rør
det inn i pepperkakesmulene. Kle et brett med bakepapir. Finn frem en rund
utstikker med samme diameter som ramekinene. Plasser denne på bakepapiret. Fyll
den med 1 drøy ss pepperkakesmuler, og press dem ned til flate kjeks. Gjenta 3
ganger slik at du har 4 kjeks. Sett kjeksene til avkjøling.Lake: Kok opp vann, sukker og sitronsaft, rør til
sukkeret er oppløst. Ta kasserollen av platen, legg i appelsinbåter og la dem
avkjøle i laken.Kanel- og kaffekrem: Kok opp kremfløte, sukker, kaffe og
kanel. Pisk eggeplommen sammen i en bolle. Ha over den varme fløteblandingen
under konstant pisking. Ha det tilbake i kasserollen og varm opp under piskingden skal ikke koke! Ha sausen over i en liten skål, kle med plastfolie og sett
til avkjøling.Montering: Hvelv 4 pannacottaer over på desserttallerkener. Legg på 4 kjeks. Hvelv forsiktig 4 pannacottaer oppå. Pynt med appelsinbåter og kanel- og kaffekrem.