Bringebær og sitronmoussekake på sjokoladebunn
Antall biter: 8-10
Sjokoladebunn:
100 g mørk sjokolade
100 g smør
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 egg
2 ss kremfløte
1 1/2 dl hvetemel
1 ss siktet kakao
Mousse:
1 sitron, revet skall + saft av
1/2 sitron
¾ dl sukker
400 g kremost naturell
4 gelatinplater
½ dl konsentrert
bringebærsaft
2 ½ dl kremfløte
200 g halvtinte bringebær
Bringebærfrosting:
2 dl kald kremfløte
125 g kald mascarpone
¾ dl melis
1 dl bringebærsyltetøy
Garnering:
små påskeegg, f.eks.
fra Anton Berg
½ dl bringebær

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C.
2. Bunn: Finhakk sjokoladen. Smelt smøret sammen med sjokoladen. Ta blandingen av varmen og tilsett sukker, vaniljesukker og deretter et egg om gangen. Rør sammen etter hvert egg. Rør inn fløte og siktet hvetemel blandet med kakao.
2. Fordel kakerøren i en smurt springform med bakepapir i bunnen, ca. 24 cm i diameter. Stek midt i ovnen i 15–17 minutter. Ta ut bunnen, den skal være litt klebrig i midten. Avkjøl.
3. Mousse: Vask sitronen godt og riv skallet. Klem ut halvparten av saften. Visp kremost, sitronskall og sukker glatt. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
4. Varm opp bringebærsaften på svak varme. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i bringebærsaften. Rør inn sitronsaft. Avkjøl.
5. Pisk fløten luftig. Rør sammen saft, osteblanding og de halvtinte bringebærene. Vend forsiktig inn kremen. Fordel blandingen over sjokoladebunnen og la det stå kjølig i minst 4 timer.
6. Frosting: Pisk fløte, mascarpone og melis luftig. Vend inn syltetøyet. Ha frosting i en sprøytepose og lag et fint mønster på kaken med den. Pynt med egg og bringebær.