oppskrift eton mess med rabarbra
© Helen Pé

Denne fantastiske desserten er ikke så vanskelig å lage som det ser ut som

Eton mess er engelskmennenes variant av tilslørte bondepiker, der marengs er det sprø elementet. Med ferdige marengstopper har du en rasklaget og syndig god dessert. Server gjerne vaniljeis til desserten.

6. mai 2022 av Petra Lindstrand

Tid: 25 min. + 15 min. i ovn
Antall porsjoner: 4–6 

500 g rabarbra
½ ts kardemommekapsler
¾ dl sukker
2 dl naturelle kokoschips
1 ss melis
100 g hvit sjokolade

Tilbehør:
2 dl kremfløte
12 små marengstopper

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 200 °C. Rens rabarbraen, og skjær den i ca. 5 cm lange biter. Støt kardemommekapslene i en morter. Fordel rabarbraen i en ildfast form og dryss over knust kardemomme og sukker. Bak rabarbraen midt i ovnen i ca. 10 min. til den er myk. La den avkjøles. Senk ovnstemperaturen til 175 °C. 

2. Riv sjokoladen grovt på et rivjern og fordel den jevn ut på et stekebrett dekket med bakebapir. Bak sjokoladen midt i ovnen i ca. 5 min. til den er gyllenbrun. La den avkjøles. Knus sjokoladen til smuler med baksiden av en gaffel. 

3. Rist kokoschips med melis i en stekepanne på middels varme til de er sprø og gylne. 

4. Pisk fløten til krem. Grovknus marengstoppene. 

5. Fordel krem, marengs, rabarbra, sjokoladesmuler og kokoschips i porsjonsskåler. Server umiddelbart. 

eton mess med rabarbra
© Helen Pé

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...