Tid: 25 min. + 15 min. i ovn
Antall porsjoner: 4–6
500 g rabarbra
½ ts kardemommekapsler
¾ dl sukker
2 dl naturelle kokoschips
1 ss melis
100 g hvit sjokolade
Tilbehør:
2 dl kremfløte
12 små marengstopper
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Rens rabarbraen, og skjær den i ca. 5 cm lange biter. Støt kardemommekapslene i en morter. Fordel rabarbraen i en ildfast form og dryss over knust kardemomme og sukker. Bak rabarbraen midt i ovnen i ca. 10 min. til den er myk. La den avkjøles. Senk ovnstemperaturen til 175 °C.
2. Riv sjokoladen grovt på et rivjern og fordel den jevn ut på et stekebrett dekket med bakebapir. Bak sjokoladen midt i ovnen i ca. 5 min. til den er gyllenbrun. La den avkjøles. Knus sjokoladen til smuler med baksiden av en gaffel.
3. Rist kokoschips med melis i en stekepanne på middels varme til de er sprø og gylne.
4. Pisk fløten til krem. Grovknus marengstoppene.
5. Fordel krem, marengs, rabarbra, sjokoladesmuler og kokoschips i porsjonsskåler. Server umiddelbart.
