bringebærkake
© Anna Kern

Denne bringebærkaken lages på null komma niks og er super å fryse

Superenkel skuffekake der ingrediensene til kakebunnen røres sammen i kjelen.

14. april 2023 av Cecilia Hagerling Larsson

Tid: 15 min. + 20 min. i ovn + tid under grillelementet
Antall biter: 12 

125 g smør
2 ½ dl hvetemel
2 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 krm salt
125 g frosne bringebær
1 ss maisenna

Kokoslokk:
75 g smør
1 ¼ dl sukker
¾ dl lys sirup
¾ dl kremfløte
1 krm salt
2 dl kokosmasse

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 175 °C. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og rør inn mel, sukker, egg, vaniljesukker, bakepulver og salt til en glatt røre. 

2. Vend bringebærene med maisstivelse og vend dem forsiktig inn i kakerøren. Hell røren i en form, ca. 20 x 25 cm, kledd med bakepapir.

3. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20 min. 

4. Kokoslokk: Smelt smøret i en kjele. Tilsett sukker, sirup, fløte og salt. La det koke i ca. 5 min. Ta kjelen av varmen og rør inn kokosmasse. 

5. Fordel kokoslokket over kaken og la den steke videre øverst i ovnen på middels til høy grilleffekt til lokket er gyllenbrunt. La kaken avkjøles før du deler den opp i ruter.

Les også: Oppskrift på lavkarbo kake med ostekrem

bringebærkake
© Anna Kern

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...