Sommerens beste dessert: Mascarponekrem med rabarbra & biscotti
Imponer gjestene dine med denne enkle og herlige varianten av tilslørte bondepiker.
Tid: 20 min + 15 min i ovn
Antall: 4 porsjoner
- 1 egg
- ½ dl sukker
- 250 g mascarponeost
- 1 ts vaniljesukker
- 8 biscotti (mandelkjeks)
Ovnsbakt rabarbra:
- 125 g rabarbra
- ½ dl sukker
- 1 ss vann
Slik gjør du:
- Ovnsbakt rabarbra: Forvarm ovnen til 200 grader. Rens og skjær rabarbraen i biter, ca. 6 cm lange. Bland rabarbraen med sukker og vann i en liten ildfast form.
- Bak rabarbraen midt i ovnen i ca. 15 min. til den begynner å bli myk og sukkeret har smeltet til sirup, rør om av og til. Avkjøles i formen.
- Del egget. Visp eggeplommen og sukkeret lyst og luftig. Bland i mascarponeost og vaniljesukker. Visp eggehviten i en ren bolle til det blir stivt. Vend eggehviten forsiktig inn i kremen.
- Bryt biscottiene i biter. Legg lag av mascarponekrem med biscotti og rabarbra, med sirupen, i små glasskrukker eller glass. Server umiddelbart eller oppbevar desserten i kjøleskapet i ca. 1 time før servering.