Sommerens beste dessert: Mascarponekrem med rabarbra & biscotti

Imponer gjestene dine med denne enkle og herlige varianten av tilslørte bondepiker.

Enkel sommerlig dessert
© Styling: Monica Eisenman / Foto: Lisa Björner

Tid: 20 min + 15 min i ovn
Antall: 4 porsjoner

  • 1 egg
  • ½ dl sukker
  • 250 g mascarponeost
  • 1 ts vaniljesukker
  • 8 biscotti (mandelkjeks)

Ovnsbakt rabarbra:

  • 125 g rabarbra
  • ½ dl sukker
  • 1 ss vann

Slik gjør du:

  1. Ovnsbakt rabarbra: Forvarm ovnen til 200 grader. Rens og skjær rabarbraen i biter, ca. 6 cm lange. Bland rabarbraen med sukker og vann i en liten ildfast form.
  2. Bak rabarbraen midt i ovnen i ca. 15 min. til den begynner å bli myk og sukkeret har smeltet til sirup, rør om av og til. Avkjøles i formen.
  3. Del egget. Visp eggeplommen og sukkeret lyst og luftig. Bland i mascarponeost og vaniljesukker. Visp eggehviten i en ren bolle til det blir stivt. Vend eggehviten forsiktig inn i kremen.
  4. Bryt biscottiene i biter. Legg lag av mascarponekrem med biscotti og rabarbra, med sirupen, i små glasskrukker eller glass. Server umiddelbart eller oppbevar desserten i kjøleskapet i ca. 1 time før servering.
Enkel sommerlig dessert
© Styling: Monica Eisenman / Foto: Lisa Björner