Finhakk sjokoladen til kremen og ha den over i en bolle. Kok opp 2 dl av fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. La stå i 30 sekunder og rør fra midten med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet. Rør inn resten av den kalde fløten og kjør gjerne blandingen raskt med en stavmikser. Dekk til og la sjokoladekremen stå i kjøleskapet i minst 6 timer, g jerne natten over. Pisk sjokoladeblandingen til myk krem (ikke pisk for mye) rett før servering.
Varm ovnen til 100 grader. Pass på at det ikke er rester av eggeplomme i eggehvitene (da blir ikke marengsen stiv). Pisk eggehvitene skummende ved middels hastighet, tilsett sukkeret litt etter litt mens maskinen går. Øk hastigheten når du har tilsatt alt sukkeret, og pisk videre ved full hastighet til du får en stiv, seig og blank marengs. Vend hakket dill inn i marengsen og fyll marengsen over i en sprøytepose. Sprøyt ut små, fine pikekyss på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek pikekyssene midt i ovnen i ca. 1 time, eller til de er sprø på utsiden (de skal løsne fra bakepapiret) og myke inni. Avkjøles i romtemperatur.
Bland solbær og sukker i en bolle og rør godt eller mos alt sammen med en gaffel til sukkeret har løst seg opp (juster eventuelt sukkermengden etter smak). Det g jør ingenting om det er noen hele bær innimellom.
Legg en god skje sjokoladekrem på hver tallerken. Bruk en varm teskje og lag en fordypning i midten av sjokoladekremen. Fyll fordypningen med rørte solbær og knus over noen pikekyss. Pynt med noen små dillstilker her og der – og server.