Her er festmaten til Sankthans!
Se forrettene, grillmaten og dessertene som gjør midtsommerfeiringen til noe helt spesielt.
Sankthansfeiring
- juni feirer vi Sankthans i Norge, og selv om dagen egentlig er til minne om døperen Johannes (24. juni), kjenner de fleste til dagen som en markering av midtsommer.
Sankthansbål tennes rundt om i hele landet (sjekk om det er bålforbud der du bor!) og bordene dekkes med god sommermat og drikke. Her får du gode forslag til hva du kan servere gjestene dine.

Komponer din egen meny!
Under her har vi samlet våre beste oppskrifter til Sankthansaften – med skalldyr, fisk, kjøtt og søte sommerbær. Her får du oppskriften på 4 forretter, 4 hovedretter og 4 desserter som du kan sette sammen til en deilig 3-retters meny til Sankthansaften.
4 FORRETTER:
- Matjeskrans med løyrom, brunet smør og kavringsmuler
- Kjeks med ostekrem og sesamfrø
- Reker i dill med akevitt og agurk
- Krabbesalat med estragonmajones
4 HOVEDRETTER:
- Roastbiff med yuzusaus
- Sliders
- Grillet entrecôte med sitron- og persillesmør
- Fløtebakt laks med kål, løk og mandler
4 DESSERTER:
- Strawberry shortcake
- Pannekakespyd med jordbær
- Panna cotta med blåbær
- Hjemmelaget jordbæris

Forrett 1
Matjeskrans med løyrom, brunet smør og kavringsmuler
Matjessild er en nederlandsk nasjonalrett og du finner denne silden i kjøledisken sammen med vanlig sild, bla. annet hos Jacobs.

Forrett 2
Kjeks med ostekrem og sesamfrø
Denne forretten er veldig enkel å lage og perfekt for alle som elsker ost. Kremen består nemlig av både ferskost, blåmuggost og fetaost.

Forrett 3
Reker i dill med akevitt og agurk
Er du glad i reker og har en akevittrest igjen fra jul, er det opplagt at det er denne forretten du skal servere gjestene på Sankthansaften!

Forrett 4
Krabbesalat med estragonmajones
Krabbe er smaken av sommer og kombinert med estragon i denne friske salaten, snakker vi restaurantstandard!

Hovedrett 1
Roastbiff med yuzusaus
Jørn Hoels oppskrift på roastbiff med syrlig yuzusaus er like god som den ser ut!

Hovedrett 2
Hamburgerfavoritt: Sliders
Mini-hamburgere eller saftige sliders er perfekt festmat når den kommer i håndterlige størrelser. Så hvis du planlegger å fyre opp grillen på Sankthansaften, er sliders perfekt.

Hovedrett 3
Grillet entrecôte med sitron- og persillesmør
Finnes det noe bedre enn en saftig om mør entrecôte? Server kjøttet med en frisk grønn salat eller dette grilltilbehøret som nesten lager seg selv.

Hovedrett 4
Fløtebakt laks med kål, løk og mandler
Denne retten er herlig lett (for magen og kokken) og byr gjestene på overraskende gode smaker.

Dessert 1
Strawberry shortcake
Britenes klassiske kake er som en luftig sommerdrøm!

Dessert 2
Pannekakespyd med jordbær
Skal du feire Sankthans sammen med mindre barn, er denne desserten perfekt.

Dessert 3
Panna cotta med blåbær
Denne desserten med herlig syre fra blåbær, sitron og crème fraîche kan du med fordel lage noen dager før gjestene kommer. Mindre stress!

Dessert 4
Hjemmelaget jordbæris
Is er aldri feil og lager du din egen vet du akkurat hva den inneholder. Jordbærisen kan du lage uten iskremmaskin – da er det bare å røre i boksen én gang i timen under innfrysning.



