© Skovdal og Skovdal/ Allt om Mat

Reker i dill med akevitt og slangeagurk

Disse rekene i dill egner seg også godt som forrett når du innbyr til middag. Her i Norge kan vi bruke akevitt i oppskriften, mens man i Danmark gjerne bruker snaps smaksatt med dill.

3. november 2019 av Gitte Heidi Rasmussen

Tid: 15 min.

Letthetsgrad: 1

Antall: 6-8 personer

2 dl crème fraîche 18%

2 ss akevitt (eller dansk dillsnaps)

revet skall av ½ godt vasket sitron

havsalt og frisk, nykvernet pepper

1/3 slangeagurk

300 g ekstra store reker uten skall

2 vårløk i tynne skiver

½ dl hakket frisk dill

Slik gjør du:

1. Rør sammen crème fraîche, akevitt og sitronskall, og smak til med salt og pepper.

2. Skjær agurken på langs, fjern frøene og skjær den i små terninger. Bland dem ned i dressingen sammen med reker og vårløk.

3. Dryss over frisk, hakket dill og fordel i serveringsglass. Server sammen med godt brød.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...