
Jørn Hoels to lidenskaper, mat og musikk møtes i kokeboken «Mat som synger», og vi har vært så heldig at vi får dele en av de smakfulle oppskriftene fra boken.
Roastbiff med yuzusaus
Antall personer: 4
Du trenger:
1 kg flatbiff eller mørbrad
2 ss olje eller margarin til steking
2 ts salt
2 ts pepper
1 liten flaske yuzu sitronsaus, og bruk passende mengde saus
1 pakke piopinosopp
2 vårløk
1 bunt koriander
Slik gjør du:
1. Bruk kjøkkenhyssing til å binde opp fileten, og gi den en mest mulig fin og rund fasong.
2. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Stek hele stykket i en varm panne med litt olje, slik at du får en jevn og fin stekeskorpe rundt hele kjøttet.
3. Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttet, og legg det på en rist på en langpanne. Forvarm ovnen til 120 °C, og sett kjøttet inn i ovnen. Stek det til kjernetemperaturen er 55 °C hvis du ønsker den rød. Dersom du vil ha den rosa, kan du steke til 58–60 °C. Steketid vil være ca. 60 min.
4. Når kjøttet er ferdig stekt, lar du det hvile til romtemperatur.
5. Nå kan du forberede resten av retten ved å steke soppen i en stekepanne på medium varme. Ha biter av vårløken oppi når du varmer soppen.
6. Skjær roastbiffen i tynne skiver, og legg på tallerkener sammen med sopp og vårløk. Hell yuzusaus over kjøttet, og dryss til slutt korianderblader over.
Les også: 5 kalorifattige oppskrifter med bare 5 ingredienser