Tid: 15 min. + tid på grillen
Antall porsjoner: 8
1 kilo hel entrecôte
2 ts salt
1⁄2 ts kvernet svart pepper
Urtesmør:
200 g romtemperert smør
1⁄2 dl finhakket kruspersille
2 ss revet sitronskall
1 ts salt
1 krm kvernet svart pepper
Garnering:
urter, f.eks. timian
Slik gjør du:
- Romtemperer entrecôten. Skjær den i tykke skiver, ca. 3–4 cm.
- Smør: Bland smør med persille og si tronskall. Krydre med salt og pepper. Rull inn smøret i plastfolie, og la det ligge i kjøleskapet eller fryseren i ca. 1 time. Skjær det i skiver.
- Grill kjøttskivene til kjernetempe raturen er 56–58 °C. Krydre med salt og pepper på begge sider. La kjøttet hvile i ca. 5 min. før du skjærer i skiver.
- Legg kjøttet på en skjærefjøl og topp med litt urtesmør som får smelte over. Pynt med friske urter. Server med resten av urtesmøret.

© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat