© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Grillet entrecôte med sitron- og persillesmør

FInnes det noe bedre enn en saftig og mør entrecôte? Den lekre biffen servert med hjemmelaget urtesmør gjør dette til middagens ubestridte høydepunkt!

7. mai 2020 av Anna Wendt/Söderberg Agentur

Tid: 15 min. + tid på grillen
Antall porsjoner: 8

1 kilo hel entrecôte
2 ts salt
1⁄2 ts kvernet svart pepper

Urtesmør:

200 g romtemperert smør
1⁄2 dl finhakket kruspersille
2 ss revet sitronskall
1 ts salt
1 krm kvernet svart pepper

Garnering:

urter, f.eks. timian

Slik gjør du:

  1. Romtemperer entrecôten. Skjær den i tykke skiver, ca. 3–4 cm.
  2. Smør: Bland smør med persille og si­ tronskall. Krydre med salt og pepper. Rull inn smøret i plastfolie, og la det ligge i kjøleskapet eller fryseren i ca. 1 time. Skjær det i skiver.
  3. Grill kjøttskivene til kjernetempe­ raturen er 56–58 °C. Krydre med salt og pepper på begge sider. La kjøttet hvile i ca. 5 min. før du skjærer i skiver.
  4. Legg kjøttet på en skjærefjøl og topp med litt urtesmør som får smelte over. Pynt med friske urter. Server med resten av urtesmøret. 
© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Seneste

Kanskje er du også interessert i...