Tid: 30 min.
Antall porsjoner: 4–6
500 g hvit asparges
1 ss olivenolje
½ ts flaksalt + 1 krm kvernet svart pepper
Sjalottløkpuré:
2 store sjalottløk
150 g sellerirot
3 dl kremfløte
25 g smør
¾ ts salt + 1 krm kvernet svart pepper
Garnering:
½ brett karse
Slik gjør du:
1. Puré: Skrell og grovhakk løken. Skrell og skjær selleriroten i mindre biter. Ha løk og selleri i en kjele samen med fløte. Kok opp og la putre under lokk til løk og sellerirot er myke. Blend med en stavmikser til en puré. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
2. Kutt av 2–3 cm nederst på aspargesen og skrell den. Kok den i ca. 4 min. i saltet vann til den er al dente. Avkjøl aspargesen i isvann, og la den renne av på et kjøkkenhåndkle.
3. Vend aspargesen med olje. Grill den over direkte varme i 2–3 min. Krydre med salt og pepper.
4. Fordel den lune løkpureen på et serveringsfat og legg aspargesen oppå. Fordel karse over, og server.

Les også: 7 vegetarmiddager selv mannen vil spise