© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Matjeskrans med løyrom, brunet smør og kavringsmuler

Brunet smør til matjessild er en klassiker. Hvis du ikke får tak i sakura eller shiso, kan du bruke vanlig karse.

11. mai 2020 av Anna Wendt/Söderberg Agentur

Tid: 25 min.
Antall porsjoner: 8

400 g matjessild (ev. frosne fileter må tines)
4 egg
2 kavringer
2 ss + 4 ss smør

150 g løyrom
1⁄2 brett karse, gjerne asiatisk type som sakura eller shiso
1⁄2 dl finklippet gressløk

Sitronkrem:
2 dl crème fraîche
2 ts revet sitronskall
2 krm salt
2 krm kvernet svart pepper

Slik gjør du:

  1. Legg eggene i en kjele og hell på nok vann til at de blir dekket. Kok opp og la det småkoke i ca. 6 min. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og del dem i båter. La matjessilden renne av og skjær fileter i tynne skiver. 
  2. Knus kavringen i smuler og stek dem gylne i 2 ss smør. La renne av på kjøkkenpapir.
  3. Brun 4 ss smør til det er gyllenbrunt og dufter nøtteaktig. La det avkjøles litt.
  4. Sitronkrem: Rør sammen sitronskall, crème fraîche, salt og pepper.
  5. Anrett alle ingrediensene i en krans på åtte tallerkener. Drypp smør over og pynt med karse og gressløk. Server umiddelbart. 

© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Seneste

Kanskje er du også interessert i...