Fløtebakt laks med kål, løk og mandler
© Stefan Wettainen/Allt om Mat

Fløtebakt laks med kål, løk og mandler

Hva med å overraske gjestene med en deilig ovnsbakt laksemiddag? Den pressede poteten absorberer den deilige sausen.

11. februar 2020 av Mattias Larsson

Tid: 20 min. + 25 min. i ovnen

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

4 biter skinnfri laksefilet, à ca. 160 g

175 g hodekål

1 løk

2 vårløk

40 g mandler

1 ts + ½ ts salt

4 dl kremfløte

Presset potet: 500 g melne poteter

½ ts flaksalt 25 g smør

Tilbehør: brønnkarse 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 °C varmluft. Skjær hodekålen i biter, ca. 2 x 2 cm. Skrell og skjær løken i skiver. Rens og strimle vårløken. Grovhakk mandlene. Legg kål og løk i en ildfast form, strø over mandler og ½ ts salt. Tilsett fløte og stek det midt i ovnen i ca. 15 min.

2. Legg laksen i formen og krydre med ½ ts salt. Stek det videre i ca. 10 min. til kjernetemperaturen på laksen er 45 °C. La retten hvile i 2–3 min. før servering.

3. Presset potet: Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann. La dem renne og dampe av. Kjør dem gjennom en potetpresse ned i en bolle. Dryss salt over og legg på smør.

4. Topp laksen med karse og server med presset potet.

Les også: Kan du egentlig sushi-språket?

Seneste

Kanskje er du også interessert i...