Tid: 20 min. + 25 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
4 biter skinnfri laksefilet, à ca. 160 g
175 g hodekål
1 løk
2 vårløk
40 g mandler
1 ts + ½ ts salt
4 dl kremfløte
Presset potet: 500 g melne poteter
½ ts flaksalt 25 g smør
Tilbehør: brønnkarse
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C varmluft. Skjær hodekålen i biter, ca. 2 x 2 cm. Skrell og skjær løken i skiver. Rens og strimle vårløken. Grovhakk mandlene. Legg kål og løk i en ildfast form, strø over mandler og ½ ts salt. Tilsett fløte og stek det midt i ovnen i ca. 15 min.
2. Legg laksen i formen og krydre med ½ ts salt. Stek det videre i ca. 10 min. til kjernetemperaturen på laksen er 45 °C. La retten hvile i 2–3 min. før servering.
3. Presset potet: Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann. La dem renne og dampe av. Kjør dem gjennom en potetpresse ned i en bolle. Dryss salt over og legg på smør.
4. Topp laksen med karse og server med presset potet.
Les også: Kan du egentlig sushi-språket?