strawberry shortcake
© Lisa Björner

Blir denne kaken sommerens favorittdessert?

Strawberry shortcake er en klassisk britisk dessert. Shortcake er som scones. Om du ikke ønsker å servere alt på en gang, går det utmerket å fryse ned shortcakene. Legg dem i fryseren så fort de er avkjølt, De smaker som nystekte når de senere tines.

3. juni 2022 av Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman

Tid: 45 min + 40 min i ovn
Antall: 8 ruter 

7 ½ dl hvetemel (450 g)
2 ½ ts bakepulver
225 g smør
2 ½ dl melk
1 dl sukker 

Pynt:
2 ts sukker 

Til pensling:
25 g smør 

Ristede jordbær:
750 g jordbær
4 ss sukker 

Tilbehør:
2–3 dl kremfløte 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 200 °C. Bland mel og bakepulver. Skjær det kalde smøret i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Ha smøret i melet, og kna sammen til en smuldrete masse. Bland melk og sukker og rør inn mel- og smørblandingen. Bland det raskt til en deig som henger sammen, men ikke overarbeid deigen. 

2. Legg deigen på et melet underlag og klem den forsiktig ut eller kjevle den ut til et rektangel, ca. 1 cm tykt. Brett den ene kortsiden mot midten og deretter den andre kortsiden over der igjen, slik at du har tre lag. Kjevle det ut igjen til et rektangel. Gjenta to ganger med å brette og kjevle. Avslutt med å trykke eller kjevle ut deigen til et rektangel som er ca. 2 cm tykt. Skjær deigen i 8 ruter. 

3. Legg rutene inntil hverandre, slik at de blir høyere når de stekes, på et stekebrett kledd med bakepapir Dryss over sukker. Stek midt i ovnen i 20–25 min. Dekk med aluminiumsfolie hvis kakene begynner å få for mye farge. 

4. Pensling: Smelt smøret. Ta ut kakene og pensle dem med smør. La dem avkjøles og bryt kakebitene fra hverandre. 

5. Ristede jordbær: Rens jordbærene og skjær dem i skiver. Bland skivene med sukkeret og fordel dem deretter jevnt utover et stekebrett kledd med bakepapir. Rist jordbærene midt i ovnen i ca. 20 min til de har begynt å bli flytende. Avkjøl. 

6. Tilbehør: Pisk fløten til krem. Topp hver shortcake med krem og ristede jordbær før servering.

jordbær shortekake
© Lisa Björner

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...