© Aina C Hole

Lekker oppskrift på hjemmelaget jordbæriskrem

En hjemmelaget iskrem smaker virkelig himmelsk, og her får du en skikkelig god oppskrift.

3. august 2019 av Marianne Pfeffer Gjengedal

Jordbæriskrem

Iskremen kan også lages uten en iskremmaskin ved å røre kraftig i isen hver time under innfrysing. Men en hjemmelaget iskrem er virkelig himmelsk og en maskin gjør iskremen myk og slett, og ikke minst prosessen lettere. Noe man ikke vil angre på.

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 10 min + frysetid


Mengde: ca ½ liter ferdig iskrem

1 vaniljestang

3 dl fløte

2 dl helmelk

5 eggeplommer

125 g sukker


Jordbær:

200 g jordbær, tinte frosne bær eller friske

40 g sukker

1 ss sitronsaft

Jordbæris


© Aina C Hole

Slik gjør du:

1. Snitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene med baksiden av kniven. Ha stangen og frøene i en kjele med fløte og melk og varm opp til det ryker.

2. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp inn litt og litt av den varme melken. Sil tilbake i kjelen og varm opp under omrøring til den tykner. Varm på middels varme i omtrendt 10 min. Hell over i en bolle, dekk med plast og avkjøl til romtemperatur. Sett i kjøleskapet og la stå til kremen er helt kald.

3. Varm opp jordbær, sukker og sitronsaft til bærene går i oppløsning og sukkeret har smeltet. Kjør til en slett puré og avkjøl i kjøleskapet.

4. Kjør vaniljekremen til iskrem i en iskremmaskin. Hell den over i en plastboks og vend inn jordbærpureen til iskremen er røft marmorert. Sett lokk på plastboksen eller dekk med folie og sett i fryseren.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...