Julegaver som kan spises!
© Lisa Björner/Allt om Mat

Sesamgranola med sjokolade, tørket aprikos og lønnesirup

Avhengighetsskapende frokostblanding som smaker like godt i yoghurten som på smoothiebowlen.

22. november 2019 av Ellen Wendt
Julegaver som kan spises

Granolaen passer til hva enn du synes passer!

© Lisa Björner/Allt om Mat

Tid: 15 min. + 25 min. steketid

Mengde: 1 liter

1 dl pistasjnøtter uten skall
5 dl havregryn, gjerne fiberhavregryn
1 dl hvite sesamfrø
1 dl gresskarfrø
1 ss vaniljepulver
1 krm salt
1⁄2 dl kokosolje
3/4 dl lønnesirup
1⁄2 dl vann
50 g mørk sjokolade
10 tørkede aprikoser
3 dl ristede kokosflak

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 150 °C varmluft. Hakk pistasjnøttene. Bland nøtter, havregryn, sesamfrø, gresskarfrø, vaniljepulver og salt i en langpanne.

2. Bland kokosolje, sirup og vann med de tørre ingrediensene. Klem det godt sammen.

3. Rist det midt i ovnen i ca. 25 min. til granolaen er gyllen. Rør om et par ganger under stekingen. Ta ut og la den avkjøles.

4. Grovhakk sjokoladen. Skjær aprikosene i mindre biter. Bland dette og kokosflak med granolaen og ha den på glass med lokk.

Les også: Slik lager du superrask julekonfekt!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...