hjemmelagde julegaver, julegaver til ham, julegaver til henne
Hjemmelagde julegaver:

De aller hyggeligste gavene er de personlige; Et par hjemmestrikkede votter eller en opplevelsesgave.

© Getty Images

17 julegavetips til de som har alt

Usikker på hva du skal gi i julegave? Her er gavene som alle blir glade for!

3. oktober 2022 av Redaksjonen

Det finnes alltid den personen du gruer deg til å gå på julegave-jakt til. Personen som har alt kan være vanskelig å imponere, men med disse personlige og omtenksomme julegavene vil du nok kunne glede i år. Med disse 17 julegavetipsene er det bare å velge og vrake!

1. Venninnegave

En julegave med mening! Planlegg en dagstur i friluft, smør matpakke og ta med kaffe på termos og sjokolade. Skriv på kortet hva den heldige mottageren skal ha på og med seg, pluss tid og sted hvor hun blir hentet - av deg. Nyt dagen!

2. Gi bort en opplevelse

Hva er vel bedre enn å gi en opplevelse i julegave? Gå på konsert, tur på en DNT-hytte, kafébesøk, sightseeing, klatrepark, teater, spa, en tur i skogen eller middag. Opplevelsesgaver er miljøvennlige, plassbesparende og personlige!

3. Spiselige gaver

Et godt julegavetips er spiselige gaver som syltetøy, chutneys, olivenolje med smakstilsetninger, tapenade, konfekt, likør eller hjemmelaget browniemix. 

4. Strikk

Hva er vel hyggeligere enn å få en hjemmestrikket genser, lue, skjerf eller kanskje et par votter i julegave? Er du ikke så erfaren på strikkefronten kan du prøve deg på et par grytelapper eller en oppvaskklut. Dette blir et hyggelig prosjekt i førjulstiden også! 

hjemmelagde julegaver tips

Hjemmestrikkede gensere gleder både store og små! 

© Getty Images

5. Abonnement på et magasin

Gi noen du er glad i tid til litt deilig avkobling i hverdagen. På magasingave.no kan du selv velge hvilket magasin du vil gi og hvor lenge abonnementet skal vare! Dette er en julegave som personen vil få glede av i lang tid etter jul.

6. Morgenkåpe

Hvis du ikke vet hva du skal glede nære og kjære med til jul er et julegavetips å gi bort en god og myk morgenkåpe - nemlig noe alle blir glade for. Her har du masse å velge mellom når det kommer til farger, materiale og størrelse.

7. Såper og/eller krem

Besøk for eksempel Rituals eller The Body Shop og du vil garantert finne en hyggelig krem, kroppssåpe eller noen duftpinner som du kan gi i julegave

julegaver såper og kremer

Såper og kremer og absolutt en hyggelig julegave å gi bort! 

© Getty Images

8. Gavekort på barnepass

Et godt julegavetips til småbarnsforeldre som har en hektisk hverdag! Antall ganger bestemmer du selvsagt selv. Kan også kombineres med en god vin eller kinobilletter.

9. Fyll en kurv

Handle mat og drikke hos små nisjebutikker og småskalaprodusenter – og fyll en kurv med deilig mat, drikke og godteri, lys og servietter. Det er et godt julegavetips som viser at du virkelig har gjort en innsats med julegaven.

10. Til te-elskeren

Et koselig julegavetips er å lage din egen krydderte, pynte gamle tebokser med folie og bak peppernøtter. Pakk alt inn i cellofan og skriv en fin lapp.

11. Inviter på middag

Skriv et hyggelig kort hvor du inviterer mottageren på en koselig middag med deilig mat og drikke. En hyggelig julegave som vil glede den som har alt!

Hjemmelaget julekort

Med et hyggelig kort blir hvilken som helst julegave enda finere. 

© Getty Images

12. Dagstur

Gi en julegave hvor du gir dagskort i skibakken og vær med som selskap selv. En hyggelig opplevelse for to!

13. Til eldre familiemedlemmer

Gi bort gavekort på husvask, vindusvask, handleturer, sightseeing eller kafébesøk. Ikke bare får du tilbrakt litt tid med en du er glad i, men du hjelper de også med ting de garantert setter pris på. 

14. Til familie og venner

Inviter på spillkveld, middag eller bli enige om å dra på museum eller hyttetur sammen. Her også gir man en julegave med omtanke og hvor man får vært sammen med de man er glad i - det er de som er de aller beste gavene!

15. Scrapbook

Hvis du vil gi en julegave som viser at du virkelig har gjort en innsats og vil glede personen, er scrapbook et genialt julegavetips. Samle sammen de beste minnene deres og skriv noen koselige lapper som du kan lime inn.

16. Kalender

Dette er en julegave som passer for de som står deg nær, eller som du kanskje ikke ser så ofte. Hvor hyggelig er det ikke å ha en kalender på kjøleskapet med fine minner og bilder? Et hyggelig julegavetips som enkelt kan lages og bestilles her for eksempel. 

17. Billetter til arrangement

Print ut billetter til kino, konsert, museum eller et annet arrangement og pakk de inn på en morsom måte. 

Les også: 6 velkomstdrinker til juleselskapet

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...