Brunch København
Fargerikt brunsjbord© © Instagram @wulffogkonstali

Her får du den beste brunsjen i København

Elegant luksusbrunsj, brunsj med barn eller bare en god frokost i hyggelige omgivelser? Vi kommer med forslag til det hele

24. januar 2019 av Katrine Ellen Allentoft Haslund

1. Mad & Kaffe

På denne hyggelige kafèen, som ligger på Sønder Boulevard, kan du velge dine favoritter blant et utvalg av småretter. Velg mellom tre, fem eller syv småretter og skreddersy din brunsj etter sult og smak. 
Når: Hverdager klokken 8.30-12, og klokken 8.30-13 i helgene.
Adresse: Sønder Blvd. 68, 1720 København V

2. Sidecar

Er du på utkikk etter den klassiske brunsjbuféen, skal du definitivt kikke innom Sidecar. Her har de oppdatert de klassiske rettene, og du finner et stort utvalg av delikate, kalde retter som serveres på et bord i midten av restauranten. Varme retter blir servert fra kjøkkenet, så at alt er fresh og lekkert.

Når: I helgene fra klokken 9.30, og helt frem til restauranten lukker.

Adresse: Skyttegade 5, 2200 København N 

3. Wulff & Konstali

Wulff & Konstali tilbyr et utvalg av brunsj-herligheter i hyggelige og rustikke omgivelser. Hvilke lekre saker som skal på din tallerken, velger du utifra en avkrysningslapp. Dette er et populært sted, og du kan dessverre ikke reserve bord. Forbered deg på ventetid eller vær tidlig ute, gjerne før klokken ti. Maten er derimot verdt ventetiden: Wulff & Konstali har flere spisesteder i København, men det er kun Lergravsvej på Amager og i Waterfront i Hellerup som serverer brunsj.

Når: Alle dager fra 9 til 15.

Adresse: Lergravsvej 57, 2300 København S og Waterfront Shoppingcenter, Philip Heymans Alle 17, 2900 Hellerup.

4. Nabo

Navnet på dette spisestedet er velvalgt, for stemningen minner litt om å spise hjemme hos en nabo eller en god venninne, som har invitert til brunsj.

Maten er god, men det er følelsen av å være hjemme og den uhøytidelige stemningen, som tiltrekker kaféens gjester. Spis frokost her på de dagene du vil slappe helt av.

Når: Fra mandag til lørdag klokken 9.05 til 11.15.

Adresse: Wildersgade 10A, 1408 København K 

5. Granola

Hos Granola dyrkes det nostalgiske, og alt ved innredningen og musikken lar tankene gli tilbake til 50- og 60-tallet.

Utover delikate saker som fløteis, Summerbird-sjokolade og gammeldags milkshake kan du også nyte en lekker frokost eller brunsj.

Når: Alle dager klokken 7 til 11.30.

Adresse: Værnedamsvej 5, 1819 Frederiksberg C

6. Restaurant SULT

Restaurant SULT er plassert midt i Cinemateket. Frokostmenyen er spekket med lekre forslag til din frokost, og det er dessuten et stort fokus på økologi, og det blir tatt hensyn til laktose- og glutenallergikere.

Når: Hver dag fra klokken 9 til 11.30.

Adresse: Vognmagergade 8B, 1120 København K

7. Bistro Royal

Skal du ut å shoppe? Så er det om å gjøre å ha energi, og i det tilfelle er Bistro Royal, som ligger like ved Kongens Nytorv, perfekt. Frokosten ble nomineret til “Byens Bedste” af AOK.dk i 2016.

Når: Mandag til fredag klokken 8 til 11, og klokken 10 til 16 i helgene.

Adresse: Kongens Nytorv 26, 1050 København

8. Paludan Bogcafé

Hvis du er en lesehest, er dette stedet for deg. Her kombineres den klassiske bokhandelen med et lekkert spisested – i tillegg er prisene overkommelige (da er det jo flere penger å kjøpe bøker for!)

Du kan velge mellom to forskjellige brunsjtallerken: Paludans Brunch og Vegetar-Brunch.

Når: Hygg deg med en bok og frokost/brunsj alle dager fra klokken 9 til 14.

Adresse: Fiolstræde 10, 1171 København K

9. Laundromat Café

Dette spisested er til deg med små barn, eller deg som nyter unike og hyggelige omgivelser. Her finner du nemlig både vaskeri, masse bøker og et område, hvor barn kan leke.

At Laundromat Café inviterer til brunsj sammen med dine barn, tydeliggjøres også av deres meny. Man kan for eksempel velge mellom Dirty eller Clean Brunch og barnebrunsj.

Når: Brunsj serveres lørdag og søndag klokken 9 til 15.

Adresse: Du kan finde Laundromat Café ulike steder i København.

Elmegade 15, 2200 København N, Denmark

Århusgade 38, 2100 København Ø, Denmark

Gammel Kongevej 96, 1850 Frederiksberg C

10. Nimb Brasserie

Dersom du liker fransk luksus, er Nimb Brasserie stedet for deg. Restauranten, som ligger mellom Tivoli og Københavns Hovedbanegård, er kjent for å leke med franske retter, som serveres i flotte omgivelser.

Brunsjen er en ren luksusopplevelse. Det er her du drar når du skal skjemme bort deg selv eller en du er glad i.

Når: Luksusbrunsjen kan nytes alle dager fra klokken 7 til 11.

Adresse: Bernstorffsgade 5, 1577 København V

11. Marchal – D’Angleterre

Et annet sted, som tilbyr brunsj i luksusklasse, er Hotel D’Angleterre. Her er brunsj noe utover det vanlige, og det har folk oppdaget. Derfor skal du også bestille bord flere måneder i forveien. Resultatet? En søndagsbrunsj i absolutt verdensklasse.

Når: Søndager klokken 12-15.

Adresse: Kongens Nytorv 34, 1050 København

12. SimpleRAW

Hvis du er interessert i en annerledes brunsjopplevelse, er SimpleRAW et veldig godt alternativ. Restauranten lager mat med minst mulig bearbeidelse – også kalt raw food.

Det betyr at du blir tilbudt en annerledes versjon av for eksempel en sjokoladekake, og at avokadoen din blir servert med rispapir. Og så er maten full av naturens flotte farger.

Når: Serveres alle dager fra klokken 10 til 15.

Adresse: Gråbrødretorv 9, 1154 København K

13. Mæt Café

Navnet på kaféen er like velvalgt som deres slogan: ”Det viktigste for oss er at du går glad og mett herfra”. Mett, det blir du – og så smaker det også godt!

Du kan nyte deres brunsj i kaféen, her skal du huske å bestille bord, men du kan faktisk også bestille takeaway, så du kan meske deg med lekker brunsj hjemme.

Når: Hver lørdag og søndag fra klokken 10 til 14.

Adresse: Valgårdsvej 8, 2500 Valby

14. Café 22

En hyggelig plass på Nørrebro hvor man kan spise brunsj med utsikt over innsjøene. Velg mellom en klassisk brunsj eller en vegetarisk variant - det hele til en overkommelig pris.

Når: Lørdag og søndag klokken 9 til 16.

Adresse: Sortedam Dossering 21, 2200 København N

15. Møller Kaffe & Køkken

Restauranten vant tittelen som byens beste brunsj i 2016, og det er ikke uten grunn.

Hos Møller Kaffe og Køkken er kvalitet i fokus og råvarene er i toppen. Her får du en lapp hvor du skal krysse av det du ønsker å spise. Deretter spiser du den lekre maten i omgivelser som er designet av Arne Jacobsen.

Når: Alle dager fra 10 til 16.

Adresse: Nørrebrogade 160, 2200 København N 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...