Brunch København
Fargerikt brunsjbord© Getty Images

14 steder som gir deg den beste brunsjen i København

Elegant luksusbrunsj, lunsj med barn eller bare en god frokost i hyggelige omgivelser? Vi kommer med forslag til de hyggeligste steder med den beste brunsjen i København.

28. april 2021 av Katrine Ellen Allentoft Haslund og Ellinor Engelstad

1. Mad & Kaffe

På denne hyggelige kafèen, som ligger på Sønder Boulevard, kan du velge dine favoritter blant et utvalg av småretter. Velg mellom tre, fem eller syv småretter og skreddersy din brunsj etter sult og smak. 
Når: Hverdager klokken 8.30-12, og klokken 8.30-13 i helgene.
Adresse: Sønder Blvd. 68, 1720 København V

2. Sidecar

Er du på utkikk etter den klassiske brunsjbuféen, skal du definitivt kikke innom Sidecar. Her har de oppdatert de klassiske rettene, og du finner et stort utvalg av delikate, kalde retter som serveres på et bord i midten av restauranten. Varme retter blir servert fra kjøkkenet, så at alt er fresh og lekkert.

Når: I helgene fra klokken 9.30, og helt frem til restauranten lukker.

Adresse: Skyttegade 5, 2200 København N 

3. Wulff & Konstali

Wulff & Konstali tilbyr et utvalg av brunsj-herligheter i hyggelige og rustikke omgivelser. Hvilke lekre saker som skal på din tallerken, velger du utifra en avkrysningslapp. Dette er et populært sted, og du kan dessverre ikke reserve bord. Forbered deg på ventetid eller vær tidlig ute, gjerne før klokken ti. Maten er derimot verdt ventetiden: Wulff & Konstali har flere spisesteder i København, men det er kun Lergravsvej på Amager og i Waterfront i Hellerup som serverer brunsj.

Når: Alle dager fra 9 til 15.

Adresse: 

Lergravsvej 57, 2300 København S 

Waterfront Shoppingcenter, Philip Heymans Alle 17, 2900 Hellerup 

Skt Hans Torv 30, 2200 København N 

Safjordsgade 10, 2300 København S

4. Apollo Bar

Naboen til Nyhavn byr på varierte retter, enten om du skal spise frokost eller middag. Nyt bananbrød, croissant eller røkelaks i de nydelige omgivelsene. Når solen titter frem er du velkommen til å spise i gårdsplassen, eller hvis du er glad i kunst kan du ta turen innom Kunsthal Charlottenborg i samme slengen, som ligger ved siden av. Her har du muligheten til å få den beste brunsjen i København!

Når: Mandag stengt, tirsdag og søndag 10-5, onsdag til lørdag 10-22, 

Adresse: Nyhavn 2, 1051 København K

Psst: Dette er de beste restaurantene i Oslo

5. Granola

Hos Granola dyrkes det nostalgiske, og alt ved innredningen og musikken lar tankene gli tilbake til 50- og 60-tallet. Utover delikate saker som fløteis, summerbird-sjokolade og gammeldags milkshake kan du også nyte en lekker frokost eller deilig brunsj.

Når: Alle dager klokken 7 til 11.30.

Adresse: Værnedamsvej 5, 1819 Frederiksberg C

6. Kalaset 

Ikke langt unna Nørreport stasjon ligger Kalaset. Her byr de blant annet på kjøttretter, glutenfri mat og ikke minst har de en av byens beste vegetarburgere. Atmosfæren og den klassiske danske stemningen i kjellercafeen må oppleves. 

Når: Mandag-lørdag 10-23, søndag 10-5

Adresse: Vendersgade 16, 1363 København K

7. Bistro Royal

Skal du ut å shoppe? Så er det om å gjøre å ha energi, og i det tilfellet er Bistro Royal, som ligger like ved Kongens Nytorv, perfekt. Frokosten ble nomineret til “Byens Bedste” af AOK.dk i 2016. Her har du muligheten til å oppleve av de beste brunsjer i København. 

Når: Mandag til fredag klokken 8 til 11, og klokken 10 til 16 i helgene.

Adresse: Kongens Nytorv 26, 1050 København

8. Paludan Bogcafé

Hvis du er en lesehest, er dette stedet for deg. Her kombineres den klassiske bokhandelen med et lekkert spisested – i tillegg er prisene overkommelige (da er det jo flere penger å kjøpe bøker for!) 

Du kan velge mellom to forskjellige brunsjtallerken: Paludans Brunch og Vegetar-Brunch. Opplev en annerledes og god brunsj hos Pauludan. 

Når: Hygg deg med en bok og frokost/brunsj alle dager fra klokken 9 til 14.

Adresse: Fiolstræde 10, 1171 København K

9. Smaksløget

Byens beste sandwicher finner du hos Smaksløget på Vesterbro - i følge TripAdvisor er dette den 10ende beste restauranten i hele København. Er du i nærheten av tivoliet bør du dra innom og oppleve en av de beste brunchene i byen. 

Når: Mandag-torsdag og søndag 8-22, fredag-lørdag 

Adresse: Vesterbrogade 19, 1620 Kobenhavn V

10. Nimb Brasserie

Dersom du liker fransk luksus, er Nimb Brasserie stedet for deg. Restauranten, som ligger mellom Tivoli og Københavns Hovedbanegård, er kjent for å leke med franske retter, som serveres i flotte omgivelser.

Brunsjen er en ren luksusopplevelse. Det er her du drar når du skal skjemme bort deg selv eller en du er glad i.

Når: Luksusbrunsjen kan nytes alle dager fra klokken 7 til 11.

Adresse: Bernstorffsgade 5, 1577 København V

11. Marchal – D’Angleterre

Et annet sted, som tilbyr brunsj i luksusklasse, er Hotel D’Angleterre. Her er brunsj noe utover det vanlige, og det har folk oppdaget. Derfor skal du også bestille bord flere måneder i forveien. Resultatet? En søndagsbrunsj i absolutt verdensklasse - den beste brunsjen i København. 

Når: Søndager klokken 12-15.

Adresse: Kongens Nytorv 34, 1050 København K

12. SimpleRAW

Hvis du er interessert i en annerledes brunsjopplevelse, er SimpleRAW et veldig godt alternativ. Restauranten lager mat med minst mulig bearbeidelse – også kalt raw food.

Det betyr at du blir tilbudt en annerledes versjon av for eksempel en sjokoladekake, og at avokadoen din blir servert med rispapir. Og så er maten full av naturens flotte farger.

Når: Serveres alle dager fra klokken 10 til 15.

Adresse: Gråbrødretorv 9, 1154 København K

13. Mæt Café

Navnet på kaféen er like velvalgt som deres slogan: ”Det viktigste for oss er at du går glad og mett herfra”. Mett, det blir du – og så smaker det også godt!

Du kan nyte deres brunsj i kaféen, her skal du huske å bestille bord, men du kan faktisk også bestille takeaway, så du kan meske deg med lekker brunsj hjemme.

Når: Hver lørdag og søndag fra klokken 10 til 14.

Adresse: Valgårdsvej 8, 2500 Valby

14. Café 22

En hyggelig plass på Nørrebro hvor man kan spise brunsj med utsikt over innsjøene. Velg mellom en klassisk brunsj eller en vegetarisk variant - det hele til en overkommelig pris.

Når: Lørdag og søndag klokken 9 til 16.

Adresse: Sortedam Dossering 21, 2200 København N


Les også: Reisetips: Dette må du oppleve på ferie i Danmark

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...