Kvinne med hodetelefoner lytter til podcast

I disse korona-tider kan det være sunt å ta seg en pause fra nyhetsmediene og gjøre lystbetonte aktiviteter som gjør godt for både kropp og sinn – som å lytte til podcast, strikke, bake og trene hjemme.

© Getty Images

I hjemmekarantene? Dette er aktivitetene som er bra for kropp og sinn

I disse korona-tider er det fort gjort å synke ned foran tv-en – og bli der. Bruk heller noe av tiden din til hyggelige aktiviteter som er bra for både hodet og kroppen. Legg inn en treningsøkt i stua, strikk deg i bedre humør, fyll fryseren med hjemmelaget brød eller ta en timeout med Taras musikalske podcast «Slik ble jeg meg – veien til sangene».

19. mars 2020 av Cecilie Espensen
Kvinne med hodetelefoner lytter til podcast

EGENTID: Når hele familien er sammen 24 timer i døgnet kan det være både deilig og nødvendig å ta en timeout – gjerne med en inspirerende podcast, som Taras «Slik ble jeg meg – veien til sangene», hvor du kan møte noen av våre fremste kvinnelige musikere.

© Getty Images

Ta en timeout med podcast

Kjenner du på at du kunne trengt en timeout – en stille stund bare for deg selv? Er du musikkglad, er Taras egen podcast «Slik ble jeg meg – veien til sangene» garantert noe for deg. Her møter journalist, underholder og radioskaper Kari Slaatsveen flere av våre fremste kvinnelige musikere. Klikk deg inn på linkene under for å høre Kari Bremnes, Ingrid Bjørnov, Frida Ånnevik, Tuva Syvertsen, Mari Boine og Karin Krogh.

Podcast med Kari Bremnes

Podcast med Ingrid Bjørnov

Podcast med Frida Ånnevik

Podcast med Tuva Syvertsen

Podcast med Mari Boine

Podcast med Karin Krogh

Strikking pinner og rosa garn

SUNT FOR SINNET: En internasjonal studie viser at du kan strikke deg gladere.

© Getty Images

Strikk deg i godt humør

Strikking er bra for helsa, det viser den internasjonale samlestudien «Knitting and Well-being». Over 3000 strikkere fra 31 land bekrefter at to pinner og et garnnøste kan bidra til å løse mentale floker – du kan faktisk strikke deg ut av depresjoner, sjalusi, raserianfall og ensomhet. Over 50 prosent kjente ikke seg ikke bare gladere, men MYE gladere med et strikketøy mellom hendene. Under finner du strikkeoppskrift på både pledd, pute og en moderne Mariusgenser.

Har du garn liggende, kan du starte allerede nå! Ellers er det mange norske nettbutikker som kan sende garn rett til postkassen din.

Strikkeoppskrift på pute og pledd

Strikkeoppskrift på Mariusgenser

Les også: Strikking som stressmestring 

Kvinne yoga trening i stua

HJEMMETRENING: Du trenger ikke utstyr for å holde deg i form i karantene – heller ikke et treningsstudio – under finner du flere treningsprogram du kan gjøre i stua. 

© Getty Images

Hold deg i form med hjemmetrening

Selv om treningsstudioene er stengt er det fullt mulig å holde seg i form innenfor husets fire vegger uten treningsutstyr. Under finner du øvelser som gjør 40+ kroppen både sterk og smidig som du enkelt kan gjøre hjemme.

Treningsprogram for 40+ kroppen

Treningsprogram som styrker skjelettet

Planken

Treningsprogram for rumpa

Treningsprogram for knipeøvelser

Den beste treningsmusikken

Brøddeig mel

TRENDY, SUNN OG BILLIG AKTIVITET: De fleste har både mel og tørrgjær hjemme og det pluss litt tid er alt som skal til for å bake deilige brød og rundstykker.

© Getty Images

Bak brød og rundstykker

Er du tom for brød og sitter i hjemmekarantene og kan ikke gå i butikken? Finn frem mel og gjær og bak brød og rundstykker – få ting smaker og lukter så godt som fersk gjærbakst!

Har du lite erfaring med gjærbakst, er eltefri baking enklere:

– Å bake med eltefri deig er genialt, sier Ina-Janine Johnsen som står bak den populære matbloggen Mat på Bordet. Det er både sunnere og billiger enn brød fra butikken – og så enkelt at ALLE kan få til saftig og luftig bakst!

Oppskrift på eltefri rundstykker

Oppskrift på eltefri proteinrundstykker

Oppskrift på parmesanbrød

Oppskrift på krydrede frøbrød

Oppskrift på nøtte- og mandelbrød

Oppskrift på porsjonsbrød med havre og tyttebær

Oppskrift på eplerunstykker

Oppskrift på frø- og aprikosbrød

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...