proteinrundstykker
Proteinrundstykker:

Rask og enkel frokost, lunsj eller kveldsmat!

© Martin Larsen

Proteinrundstykker: Saftig og eltefri brødbakst

Slik lager du enkle og mettende proteinrundstykker med kun 3 ingredienser.

25. februar 2019 av Martine Haug Nysether og Merethe Hommelsgård

Proteinrundstykker med cottage cheese

Rundstykkene lager du raskt og enkelt, med kun de tre ingrediensene cottage cheese, havregryn og egg! Proteinrundstykkene stekes i stekeovn, og serveres med deilig pålegg eller som tilbehør til en suppe eller salat.

Nystekte proteinrundstykker er perfekt til frokost eller kveldsmat, eller som en sunn og mettende lunsj.

Oppskrift på eltefrie rundstykker
Eltefrie proteinrundstykker:

Oppskrift på enkle og raske rundstykker fra Tara Frisk Start deltaker Wenche Handrum.

© Martin Larsen

Eltefrie proteinrundstykker

Trebarnsmor Wenche Handrum (44) har gått ned hele 14 kilo gjennom Taras nettserie «Frisk Start – uke for uke: Ned i vekt». Hun fokuserte på sunn mat og trening for å endre livsstilen sin. Proteinrundstykkene ble en av hennes favorittoppskrifter - nettopp fordi de er så raske å lage.

Under deler hun sin enkle oppskrift på sunne og eltefrie proteinrundstykker:

Proteinrundstykker for deg som vil ned i vekt
Sunn treningsmat:

Wenche deler oppskrift på sine eltefrie proteinrundstykker, fra tiden da hun gikk ned i vekt.

© Svein Finneide
Slik lager du proteinrundstykker
Slik lager du proteinrundstykker:

Oppskriften på proteinrundstykker er rask, enkel og har kun tre ingredienser!

© Martin Larsen

Oppskrift på enkle rundstykker:

  • 1 stor boks med Cottage Cheese
  • 4 egg
  • 400 gram havregryn

Proteinrundstykker fremgangsmåte:

  1. Kjør Cottage Cheese og egg til en glatt røre med en stavmikser.
  2. Bland inn havregryn med en slikepott.
  3. Bruk en skje og form rundtstykker til ønsket størrelse.
  4. Plasser på et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i 15 minutter.
Proteinrundstykker med cottage cheese og egg
Lag en glatt og fin røre av proteinrundstykkene:

Bruk en stavmikser for å få blandet cottage cheese, havregryn og egg.

© Martin Larsen
Proteinrundstykker med havregryn
Vend inn havregrynene til rundstykkene:

Bruk gjerne en slikkepott.

© Martin Larsen
Raske rundstykker laget på under 30 minutter
Form proteinrundstykkene:

Ved hjelp av en skje eller hendene dine.

© Martin Larsen
Hjemmelagde rundstykker
Lag rundstykkene litt lave:

De vil heve litt, men ikke mye!

© Martin Larsen
Smakfulle proteinrundstykker
Mer smak:

Strø gjerne litt salt eller krydder på toppen av rundstykkene.

© Martin Larsen
Proteinrundstykker til lunsj
Stek i ca. 15 minutter:

Sett ovnen på 200 grader, og stek til rundstykkene er gyldne. Server med godt pålegg!

© Martin Larsen

Derfor bør du spise proteinrundstykker

Proteinrundstykker er super mat for deg som driver med trening eller vil legge om livsstilen og spise sunnere. Egg og Cottage Cheese inneholder mye proteiner som hjelper deg å bygge og opprettholde muskelmassen. 

Fordelen med proteinrundstykker fremfor vanlige rundstykker eller knekkebrød er at du holder deg mett mye lengre, samt at proteinrundstykkene er glutenfrie, siden havre er naturlig glutenfritt.

At det er rask og enkel brødmat som ikke behøver heving eller elting, gjør at proteinrundstykker bør bli et fast innslag i alles matpakke!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...