Proteinrundstykker: Saftig og eltefri brødbakst
Slik lager du enkle og mettende proteinrundstykker med kun 3 ingredienser.
Proteinrundstykker med cottage cheese
Rundstykkene lager du raskt og enkelt, med kun de tre ingrediensene cottage cheese, havregryn og egg! Proteinrundstykkene stekes i stekeovn, og serveres med deilig pålegg eller som tilbehør til en suppe eller salat.
Nystekte proteinrundstykker er perfekt til frokost eller kveldsmat, eller som en sunn og mettende lunsj.
Eltefrie proteinrundstykker
Trebarnsmor Wenche Handrum (44) har gått ned hele 14 kilo gjennomTaras nettserie «Frisk Start – uke for uke: Ned i vekt». Hun fokuserte på sunn mat og trening for å endre livsstilen sin. Proteinrundstykkene ble en av hennes favorittoppskrifter - nettopp fordi de er så raske å lage.
Under deler hun sin enkle oppskrift på sunne og eltefrie proteinrundstykker:
Oppskrift på enkle rundstykker:
- 1 stor boks med Cottage Cheese
- 4 egg
- 400 gram havregryn
Proteinrundstykker fremgangsmåte:
- Kjør Cottage Cheese og egg til en glatt røre med en stavmikser.
- Bland inn havregryn med en slikepott.
- Bruk en skje og form rundtstykker til ønsket størrelse.
- Plasser på et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i 15 minutter.
Derfor bør du spise proteinrundstykker
Proteinrundstykker er super mat for deg som driver med trening eller vil legge om livsstilen og spise sunnere. Egg og Cottage Cheese inneholder mye proteiner som hjelper deg å bygge og opprettholde muskelmassen.
Fordelen med proteinrundstykker fremfor vanlige rundstykker eller knekkebrød er at du holder deg mett mye lengre, samt at proteinrundstykkene er glutenfrie, siden havre er naturlig glutenfritt.
At det er rask og enkel brødmat som ikke behøver heving eller elting, gjør at proteinrundstykker bør bli et fast innslag i alles matpakke!