Proteinrundstykker med cottage cheese
Rundstykkene lager du raskt og enkelt, med kun de tre ingrediensene cottage cheese, havregryn og egg! Proteinrundstykkene stekes i stekeovn, og serveres med deilig pålegg eller som tilbehør til en suppe eller salat.
Nystekte proteinrundstykker er perfekt til frokost eller kveldsmat, eller som en sunn og mettende lunsj.

Oppskrift på enkle og raske rundstykker fra Tara Frisk Start deltaker Wenche Handrum.
© Martin LarsenEltefrie proteinrundstykker
Trebarnsmor Wenche Handrum (44) har gått ned hele 14 kilo gjennom Taras nettserie «Frisk Start – uke for uke: Ned i vekt». Hun fokuserte på sunn mat og trening for å endre livsstilen sin. Proteinrundstykkene ble en av hennes favorittoppskrifter - nettopp fordi de er så raske å lage.
Under deler hun sin enkle oppskrift på sunne og eltefrie proteinrundstykker:

Wenche deler oppskrift på sine eltefrie proteinrundstykker, fra tiden da hun gikk ned i vekt.
© Svein Finneide
Oppskriften på proteinrundstykker er rask, enkel og har kun tre ingredienser!
© Martin LarsenOppskrift på enkle rundstykker:
- 1 stor boks med Cottage Cheese
- 4 egg
- 400 gram havregryn
Proteinrundstykker fremgangsmåte:
- Kjør Cottage Cheese og egg til en glatt røre med en stavmikser.
- Bland inn havregryn med en slikepott.
- Bruk en skje og form rundtstykker til ønsket størrelse.
- Plasser på et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i 15 minutter.

Bruk en stavmikser for å få blandet cottage cheese, havregryn og egg.
© Martin Larsen
Bruk gjerne en slikkepott.
© Martin Larsen
Ved hjelp av en skje eller hendene dine.
© Martin Larsen
De vil heve litt, men ikke mye!
© Martin Larsen
Strø gjerne litt salt eller krydder på toppen av rundstykkene.
© Martin Larsen
Sett ovnen på 200 grader, og stek til rundstykkene er gyldne. Server med godt pålegg!
© Martin LarsenDerfor bør du spise proteinrundstykker
Proteinrundstykker er super mat for deg som driver med trening eller vil legge om livsstilen og spise sunnere. Egg og Cottage Cheese inneholder mye proteiner som hjelper deg å bygge og opprettholde muskelmassen.
Fordelen med proteinrundstykker fremfor vanlige rundstykker eller knekkebrød er at du holder deg mett mye lengre, samt at proteinrundstykkene er glutenfrie, siden havre er naturlig glutenfritt.
At det er rask og enkel brødmat som ikke behøver heving eller elting, gjør at proteinrundstykker bør bli et fast innslag i alles matpakke!