sitronvann sunt, bedre fordøyelse, bedre immunforsvar, mot dårlig ånde
Sitronvann:

Å starte dagen med et glass sitronvann hjelper på fordøyelsen, men har også en rekke andre positive effekter på kroppen!

© Getty Images

5 gode grunner til å starte dagen med sitronvann

Les hvorfor det gjør underverker for kroppen din!

10. april 2018 av Martine Haug Nysæther og Trine Wang

Du har sikkert hørt før at sitronvann er bra for helsen, men visste du at den gule sunnhetsbomben kan hjelpe deg mot en rekke helseproblemer?

– Ved å starte dagen med et glass varmt vann med sitron oppnår man ikke bare en knallgod start på dagen, men en rekke helsefordeler kommer på rekke og rad, sier ernæringsfysiolog og blogger Linn Hansen, som driver firmaet Sprudlende Sunn.

sitronvann
Sitronvann er sunt!

Varmt eller kaldt. Sitronvann er sunt for deg! 

© Getty Images

Derfor er sitronvann sunt:

Så enten du sliter med mageproblemer, har lyst til å gå ned i vekt, ta vare på huden din eller sørge for å ha en sunn og frisk kropp bør du lese videre.

Vi har fått ernæringsfysiolog Linn til å liste opp 5 viktige grunner til at du bør starte dagen din med et glass varmt sitronvann:

1. Sitronvann kickstarter fordøyelsen

– Det er lurt å starte dagen med dette for å kickstarte magen og fordøyelsen. Sitronvannet fungerer nemlig som en liten detox og vil stimulere til utskillelse av avfallsstoffer. Dette fordi aktive stoffer i sitronen vil stimulere leveren positivt og giftstoffer vil skilles ut mer effektivt.

2. Opprettholder en sunn balanse i kroppen

– Mange som sliter med mye syre tror de må styre unna sitron og sitronvann, men saken er at sitronen vil ha en positiv effekt i kroppen siden den etter fordøyelse fungerer svært alkalisk, altså basedannende i kroppen.

I likhet med sitron, er også ingefær anbefalt å få i seg daglig. Les hvorfor her! 

varmt sitronvann
Varmt sitronvann:

Starter du dagen med dette, vil kroppen takke deg!

© Getty Images

3. Styrker immunforsvaret, hår og hud

– Sitron inneholder mye vitamin C som styrker immunforsvaret, påvirker hud og hår positivt – og ikke minst setter i gang fordøyelsen. 

Visste du at også ingefær og lime er en suveren kombinasjon for både immunforsvaret og blodtrykket? 

4. Sitronvann kan bidra til vekttap

– Ettersom sitron bidrar til å sette i gang fordøyelsen, sitronvann svært effektivt for de med hard mage og fordøyelsesbesvær som igjen kan ha en effekt på forbrenning og vekttap.

I følge Taras vektcoach Ulrika, kan sitron i vannet være et smart triks for å holde vekten der du vil ha den. – Jeg forsøker å drikke 1,5 liter vann hver dag. Det smaker bedre hvis jeg presser nedi litt sitronsaft og oppbevarer det i kjøleskapet slik at det blir kaldt og godt, forteller hun.

Les hennes beste tips for å holde vekten her!

5. Hjelp mot dårlig ånde

– Sitrus fungerer antibakterielt, så det har helt klart en effekt på dårlig ånde også. Tørr munn kan også forsterke dårlig ånde, så hvis du drikker vann regelmessig, også mellom måltidene, vil det kunne redusere dette.  

tips mot dårlig ånde
Dårlig ånde:

I tillegg til mye annet, kan sitronvann også hjelpe mot dårlig ånde.

© Getty Images

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...