3 viktige grunner for å spise sopp

Kom deg ut på sopptur, og fyll på med antioksidanter og D-vitaminer.

10. august 2013

1. Antioksidanter finnes i mengder i sopp som titter frem fra skogbunnen. Spesielt er det mye ergo­thioneie i sopp. Denne aminosyren kan bare tas opp via mat. Det er smart å få i seg nok, fordi cellene ellers kan skades av oksidativt stress som fremskynder aldringen. Forskere ved Pennsylvania State Mushroom Research Laboratory har funnet ut at soppene shiitake og maitaka inneholder aller mest ergothioneie.

2. Kantarell inneholder mye vitamin D. Og det blir enda mer av vitaminet om du legger soppene en stund i solen. Kantarell vokser på bunnen av en løvskog og lever sammen med gamle trær. Trærne leverer sukkerstoffer som gir den karakteristiske smaken.

Soppen portobello, eller aromasopp som den kalles, får du tak i på nærmeste supermarked. Den har like høyt nivå av aminosyrer som chili, gulrøtter og brokkoli.

3. Sopp har mye fiber og proteiner, lite fett og mye smak.

Gå innom en soppkontroll når du har vært på sopptur. Det er lett å forveksle matsopper med giftige arter.


Kilde: Bama.no

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...