Problemet med umodne og harde avokadoer er endelig løst. Her er nemlig et genialt triks til hvordan avokadoene lynraskt forvandles fra steinharde avokadoer til bløte og lekre avokadoer som fungerer perfekt til en lekker, fløyelsmyk guacamole.
Slik gjør du
Alt du behøver er en bakeplate, litt sølvpapir, en ovn og et kjøleskap for å gjøre avokadoen moden på bare 10 minutter.
Første trinn er å pakke hele avokadoen (med skallet på) inn i aluminiumsfolie. Dermed legger du den innpakkede avokadoen på en bakeplate i ovnen. Varm den opp til 95 grader i ca 10 minutter, eller inntil avokadoen føles bløt.
Når avokadoen er spisemoden tar du den ut av ovnen, fjerner sølvpapiret og legger den i kjøleskapet, så den kan kjøles ned.
Og vipps, så har du et stykke spiseklar avokado.
Les mer: 5 oppskrifter med avokado
Vitenskapelig forklaring
Det finnes en vitenskapelig forklaring på hvorfor det hjelper å putte avokadoen i ovnen; Avokadoer produserer naturlig en ethylene-gass som hjelper dem til å modne.
Normalt frigis gassen langsomt, hvilket er grunnen til at det kan ta mange dager å vente på at en avokado modnes. Ved å varme avokadoen i ovnen vil mer gass bli frigitt og sette fart på modningsprosessen.
Kilde: Purewow.com
Har du bruk for et par dager til å modne dine avokadoer så bruk Martha Stewarts smarte metode hvor du enkelt legger avokadoene i en papirpose sammen med epler og venter 1-2 dager.