Avokado
© Getty Images

Slik modner du en avokado på under 10 minutter

Er du lei av harde, umodne avokadoer? Her er trikset som modner avokadoen på kun 10 minutter!

18. juni 2019 av Jane Hansen

Problemet med umodne og harde avokadoer er endelig løst. Her er nemlig et genialt triks til hvordan avokadoene lynraskt forvandles fra steinharde avokadoer til bløte og lekre avokadoer som fungerer perfekt til en lekker, fløyelsmyk guacamole. 

Slik gjør du

Alt du behøver er en bakeplate, litt sølvpapir, en ovn og et kjøleskap for å gjøre avokadoen  moden på bare 10 minutter.

Første trinn er å pakke hele avokadoen (med skallet på) inn i aluminiumsfolie. Dermed legger du den innpakkede avokadoen på en bakeplate i ovnen. Varm den opp til 95 grader i ca 10 minutter, eller inntil avokadoen føles bløt.

Når avokadoen er spisemoden tar du den ut av ovnen, fjerner sølvpapiret og legger den i kjøleskapet, så den kan kjøles ned.

Og vipps, så har du et stykke spiseklar avokado. 

Les mer: 5 oppskrifter med avokado

Vitenskapelig forklaring

Det finnes en vitenskapelig forklaring på hvorfor det hjelper å putte avokadoen i ovnen; Avokadoer produserer naturlig en ethylene-gass som hjelper dem til å modne.

Normalt frigis gassen langsomt, hvilket er grunnen til at det kan ta mange dager å vente på at en avokado modnes. Ved å varme avokadoen i ovnen vil mer gass bli frigitt og sette fart på modningsprosessen.

Kilde: Purewow.com

Har du bruk for et par dager til å modne dine avokadoer så bruk Martha Stewarts smarte metode hvor du enkelt legger avokadoene i en papirpose sammen med epler og venter 1-2 dager.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...