oppskrift ingefær-te
Ingefær-te:

Ingefær-te er ikke bare bra for helsen, men det smaker også utrolig godt!

© Getty Images

8 grunner til at du skal drikke ingefær-te

Visste du at denne superdrikken har flere helsefordeler? Derfor bør du drikke ingefær-te og slik lager du det!

14. november 2022 av Jane Hansen og Martine Haug Nysether

Vi har tidligere skrevet at du bør starte dagen med et glass varmt sitronvann, som kan hjelpe deg mot en rekke helseplager.

Ingefær er et vidundermiddel som du faktisk bør spise hver dag! Ingefær har blitt brukt som medisin i Østen i hundrevis av år – og ingefær skal dessuten bidra til å dempe betennelse og redusere smerter.

Utover høsten er det deilig å kose seg med noe varmt i koppen. Prøv å bytte ut en av dine daglige kaffekopper med din egen superdrikk!

Se hvordan du lager din egen ingefær-te i bunnen av artikkelen.

8 grunner til at du bør drikke ingefær-te:

ingefær-te mot sykdom
© Getty Images

1. Hold deg frisk med ingefær

Ingefær er et veldig effektivt middel mot hoste, influensa, forkjølelse og ømme muskler. Så når forkjølelsen melder seg, kan du med fordel lage deg en kopp med deilig ingefær-te.

2. Ingefær styrker immunforsvaret

Ingefær-te inneholder store mengder antioksidanter, som styrker immunforsvaret og hjelper med å bekjempe infeksjoner.

3. Ingefær-te lindrer menstruasjonssmerter

Hvis du har smerter i forbindelse med menstruasjonen, kan ingefær-te hjelpe deg. Teen lindrer nemlig smerter og får musklene til å slappe mer av.

Forskning har vist at ingefær virker like effektivt mot menstruasjonssmerter som ibuprofen. Under et forsøk opplevde 22 prosent av deltakerne færre smerter den første måneden da de spiste ingefær under menstruasjonen, og hele 61 prosent færre smerter måneden etter.

Tips! Ingefær-te smaker ekstra godt med litt honning! Her er 5 myter om honning du ikke var klar over

ingefær-te mot oppblåst mage
© Getty Images

4. Hjelper mot oppblåst mage

Hvis du har problemer med oppblåst mage, kan du med fordel drikke en kopp med ingefær-te, som kan hjelpe mot nettopp det.

5. Ingefær forbedrer blodsirkulasjonen

Vitaminer, mineraler og aminosyrer i ingefær-te bidrar til å gjenopprette og forbedre blodsirkulasjonen, noe som kan hjelpe til å minske risikoen for hjerte- og karsykdommer.

6. Ingefær-te forbedrer fordøyelsen

Ingefær-te forbedrer fordøyelsen, noe som kan forhindre raping og oppblåsthet. Hos noen mennesker kan ingefær-te bidra til å redusere apetitten.   

ingefær-te helsefordeler


© Getty Images

7. Ingefær-te kan lindre sjø- og bilsyke

Du kan dempe reisesyken ved å spise en bit ingefær en halvtime før du skal dra. Ingefær har også en effekt på kvalme ved sykdom og operasjon.

8. Bekjemp hodepine med ingefær

Visste du at ingefær kan være smart å drikke hvis du har hodepine? Det sies faktisk at ingefær er like effektiv mot smertene som smertestillende tabletter.

Så enkelt lager du din egen ingefær-te: Klikk her for å se oppskriften!

Kilder: Complete-health-and-happiness.com, Newhealthguide.org og I FORMs ernæringsekspert Martine Kreutzers bok «Ingefær – antiinflammatoriske shots, drikke, salater og varme retter.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...