Få mer glede i hverdagen
Glede:

Gi deg selv mer glede i hverdagen. Det er enklere enn du tror!

© Getty

8 enkle vaner som gir deg mer glede i hverdagen

Trenger du litt ekstra glede og overskudd? Her får du en livsstilscoachs aller beste råd.

17. januar 2017 av Amalie Blixt

1. Visualiser dine personlige mål

Har du begynt å tvile på om du noensinne når de målene du setter for deg selv hvert år? De drømmene du gang på gang vender tilbake til? Om det er tanken på å gå ned 10 kilo, dra på pilegrimsreise eller noe helt annet som gir deg et smil om munnen, så kommer det her en oppmuntring fra en klok livsstilscoach:

Det er verken fordi du er lat eller utilstrekkelig at du ikke når målene dine eller lever ut drømmene dine. Det er fordi du glemmer hvor viktige de er for deg. Ta deg tid til å bekrefte for deg selv hva det var du drømte om å oppnå. Visualiser deg selv leve ut drømmen og oppnå målet. Det tar bare 5 minutter.

2. Få frisk luft

Gå en tur og trekk pusten i frisk luft. Det er sunt både for kroppen og hjernen din, i tillegg til å være et vidundermiddel mot stress. Hvis du synes det er vanskelig å få plass i kalenderen når du kommer hjem fra jobb om ettermiddagen, så gå en 10-minutters tur før og etter jobb. Kanskje du kan parkere litt lenger vekk eller gå av bussen et stopp tidligere enn du pleier. 

Få frisk luft
Frisk luft:

Helt herlig, helt gratis.

© Getty

3. Trening

Vi har mange glimrende unnskyldninger for ikke å gå på trening. Og egentlig vet vi jo godt at det bare går ut over oss selv hvis vi hopper over treningen (igjen). Kroppen din er en maskin som virker aller best når den får nærende mat og regelmessig trening. Finn en treningsform du liker – det trenger ikke nødvendigvis være den som gir deg mest svette i pannen eller forbrenner flest kalorier. Husk at du gjør det for å få mer glede i hverdagen, og derfor skal ikke treningen være en kjip plikt.

4. Meditasjon

I bunn og grunn handler meditasjon ”bare” om å slappe av og tømme tankene dine. Selv om det finnes utallige meditasjonsretninger og mantraer, så er det ikke noe komplisert. Alle kan få det til, men i likhet med andre gode vaner, så kan det gå litt tid før du merker meditasjonens positive effekt i hverdagen. Start forsiktig og venn deg til å meditere 5-10 minutter hver dag. Når du blir avhengig (og det blir du!) kan du øke meditasjonstiden til 20-30 minutter. Du kommer til å digge det, og så får du den roen du trenger til alt det som krever oppmerksomheten din i løpet av dagen.

Meditasjon
Mediter:

Hodet ditt vil takke deg!

© Getty

5. Smil til alle

For oss nordboere kan dette kanskje virke en smule unaturlig, for mange av oss har på en eller annen måte vent oss til å se ned i bakken og bli i vår egen boble når vi passerer folk vi ikke kjenner. Men helt ærlig – blir du ikke glad når en fremmed smiler til deg på gaten? Eller når en kollega smiler til deg på jobben? Dessuten er alle mennesker penere når de smiler. Husk på det så ofte du kan og utfordre deg selv til å smile til alle rundt deg.

6. Hils på alle

Denne sender deg rett ut av komfortsonen hvis du kjente deg igjen i den forrige. Men igjen: Har du noen gang tenkt noe negativt om en fremmed som sa hei til deg i forbifarten? Nei? Sannsynligheten for at du får et smil eller et vennlig ”hei” tilbake er stor, og det kan gi selvtilliten din en billig boost.

7. Vær ærlig med deg selv

En følelse er der for en grunn. Å lyve om hvordan ting påvirker deg følelsesmessig er selvdestruktivt fordi du ikke anerkjenner deg selv eller tror du burde føle noe annet enn det du gjør. Når det er sagt, så er det mange måter å håndtere følelser på. Du MÅ ikke reagere på en følelse av sinne for eksempel, men det er viktig at du anerkjenner at den er der og deretter reagerer på den måten du synes er hensiktsmessig. 

Latter
Le hver dag:

... selv om det bare er av dine egne vitser.

8. Slå deg løs

Livet er ikke alltid vanskelig og kronglete. Gjør det til en vane at du minst én gang om dagen skal få en helt ukontrollert latterkrampe. Og hvis dine egne vitser er det morsomste du opplever den dagen, så ler du bare av dem. Alle latterkuler utover dem er bonus på gledeskontoen. En gang i blant skal du gi deg lov til å leke, være fjollete og ikke være ”den voksne”.

Kilde: Livsstilscoach Lukas Schwekendiek i Medical Daily.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...