Det er ikke alltid like lett å styre unna alle fristelser når det er ferie og masse godsaker overalt. Derfor har vi tatt en prat med Berit Nordstrand om hva hun koser seg med i påsken - med god samvittighet.
Under finner du også menyforslag til både frokoster, middager, desserter og snacks. Vi håper du lar deg inspirere!
Berit Nordstrands påskefavoritt
- Min påskefavoritt er langkokt lammeskank, forteller Berit Nordstrand til Tara.no.
Når det kommer til dessert, har den entusiastiske og inspirerende legen også en favoritt på lur.
- Favorittdesserten min er nok ekte, gjerne en kule kortreist eller hjemmelaget, vaniljeis med en saus av varme bær. For eksempel multer eller bringebær. Alternativ til saus på iskula er litt espresso, revet mørk sjokolade og ristede mandelflak, tipser Nordstrand.

I påsken skal Berit Nordstrand lage langkokt lammeskank. Hva med å teste det samme?
© Berit Nordstrand
I påsken passer Berit Nordstrand på å legge inn noen turer på langrenn. Hverdagsaktivitet er gull!
© GettyImagesFrokost til påsken
Det blir ikke skikkelig påske før man har dekket minst ett skikkelig frokostbord med masse godt. Under finner du litt inspirasjon som kanskje ikke har vært på påskebordet ditt tidligere:
- Påske-egg - Lyst på en ny vri på eggene på påskebordet i år? Da bør du definitivt prøve disse.
- Grytebrød - Lite slår et nybakt brød til frokost - og dette smaker helt nydelig!
- Kokos- og banansmoothie - Denne smoothien er nydelig som frokost når du ønsker noe som metter godt og går raskt å lage.
- Frokostpannekake - Hvem elsker ikke pannekaker til frokost? Denne varianten inneholder verken melk eller gluten.

Disse vaflene er bra for både magen og musklene dine.
© Berit Nordstrand- Proteinvafler - Det blir ikke mer norsk enn vafler - stek disse ute i sola på terrassen i påsken. Det blir garantert god stemning.
- Hjemmelaget sjokoladepålegg - Det er lov å kose seg litt ekstra i påsken, og dette sjokoladepålegget sikrer akkurat det - masse kos.
Middag til påsken
Lam i påsken har lange tradisjoner i Norge. Her er noen av Berits beste lammeoppskrifter, som du kan la deg inspirere av:
- Lammeskank - Vil du imponere familie eller venner i påsken? Da er denne oppskriften på lammeskank helt perfekt!
- Lammestek med godt krydder - det finnes vel ikke noe bedre enn den tradisjonelle lammesteken?
- Lam- og grønnsakssuppe - Hva med en deilig og varm suppe etter skituren? Denne vil gi god lukt i hele hytta eller huset.
- Langkokt lammekarri - Denne oppskriften passer godt for deg som ønsker en vri på de tradisjonelle påskelam-rettene.
- Lammegryte med kikerter - Enkel og god gryte som kan lage seg selv selv, mens du nyter påsken med familien.

Dette kjøttet vil smelte på tungen - og imponere gjestene dine!
© Berit NordstrandDessert til påsken
Det er viktig å ha noe å kose seg med også, men det betyr ikke at du trenger å få dårlig samvittighet. Under har vi samlet noen desserter vi mer enn gjerne koser oss med i påsken:
- Hjemmelaget vaniljeis - Nydelig hvis du har tilgang på friske bær og en sikker vinner blant de fleste. Berit Nordstrands favoritt i påsken!

Nydelig is - som også er bra for deg!
© Berit Nordstrand- Pannacotta - Ikke bare ser den bra ut på påskebordet, men den smaker også himmelsk.
- Marsipanbrød - Marsipan er en klassiker i påsken, og denne versjonen kan du nyte med god samvittighet.

Disse marsipanbrødene både smaker godt og er bra for deg.
© Berit Nordstrand- Sjokoladepletter - Disse bitene både ser bra ut, er sunne og er superenkle å lage.
- Peanøttkuler - Er du glad i Snickers? Da vil du elske disse kulene!
- Sukkerfri kakao - Det blir ikke skikkelig påske uten kakao. Denne varianten smaker godt - samtidig som den verken inneholder melk eller raffinert sukker.
Snacks til påsken
- Påskenøtter i lønnesirup - Påskegodt trenger ikke være smågodt - prøv disse deilige påskenøttene i stedet.
- Sjokoladenøtter - Disse passer for deg liker både nøtter og sjokolade. Perfekt å ha med i sekken når du skal ut på tur.

Disse passer perfekt når du trenger til ekstra energi på tur.
© Berit Nordstrand
STYR UNNA: Under finner du Berit Nordstrands beste tips for å unngå fristelser og sukkerbomber i påsken.
© Berit NordstrandBerit Nordstrands beste tips for å styre unna sukkerbombene i påsken:
- Sikre at du har noe bra godt i skapet og i påskeegget. Ta turen innom et apotek eller en helsekostbutikk. De har god sjokolade begge steder. Kjøp inn flere mørke sjokolader som ikke er søtet med sukker. Velg gjerne en økologisk sjokolade søtet med kokosblomstsukker (den har lav GI og er prebiotisk).
- Planlegg kos med biter av gode oster, skiver av spekemat, oliven og grønnsaksstaver+rømmedip/hummus.
- Kos deg med god te. Jeg elsker PUKKA sine grønne tesorter. Kjøp inn 2-3 ulike esker og nyt tre krus om dagen.
- Skjær opp epleskiver og strø kanel på - kanel hjelper mot søtsug
- Ha håndarbeid i hendene - strikketøy holder hendene i arbeid så de ikke ubevisst går i godteriskåla så ofte.