TJUKKMJØLK: Denne oppskriften finner du ikke på dag én, men den vil dukke opp en gang eller to utover i prosjektet.

TJUKKMJØLK: Denne oppskriften finner du ikke på dag én, men den vil dukke opp en gang eller to utover i prosjektet.

FRISK START DAG 1: Her er menyforslaget

På søndag setter Tara og lege Berit Nordstrand endelig i gang med Frisk Start 2018! Her får du en sniktitt på hva som står på menyen under dag 1.

19. januar 2018 av Hanna Sikkeland

Hvordan skal du forholde deg til matplanen? 

I matplanen finner du mange gode forslag fra Berit Nordstrand, til hva du kan spise i den kommende uken. Dette er ikke en satt plan, men ment som forslag til hva du kan spise. 

Hvis du har noen favorittoppskrifter fra Berit, kan du selvfølgelig bruke dem i stedet, eller bruke dine egne oppskrifter med Berits byttetriks. 

Det er også viktig å merke seg at kategorien "kos" er ikke noe du må gjennomføre hver dag, men er en ment som en hjelp hvis søtsuget melder seg. Forbered deg gjerne på søtsuget ved å lage klar noen av disse oppskriftene - så de ligger i skapet eller fryseren når behovet melder seg. 

DEILIGE OPPSKRIFTER: Det er bare å glede seg til alle de gode oppskriftene til Berit. 

© Mats Widén

Her finner du en oversikt over noen av rettene du vil møte på i matplanen. Disse er satt opp som forslag til retter du kan spise på mandag:

#1: Frokost - Havregrøt

Mange sverger til havregrøt om morgenen. Denne varianten inneholder kokosmelk og smaker litt annerledes enn den tradisjonelle grøten - prøv den!

HAVREGRØT: Denne vil gi deg både en god og velsmakende start på dagen.

© Mats Widén

#2: Lunsj - Spicy kyllingsalat

Nyt de friske smakene, kos deg langsomt så måltidet varer lenge og kjenn kroppen fylles av energi, etter du har laget denne populære kyllingsalaten til lunsj. Legg til de grønnsakene du selv ønsker for å bli så fornøyd som mulig.

Oppskriften på kyllingsalat finner du her. 

#3: Kos - Kryddernøtter

Hvis behovet for snacks skulle melde seg, kan det være greit å ha noe på lur. Disse nøttene kan du lage mye av én gang, så har du dem i skapet til du trenger dem. 

Nøtter byr på fiber, smart fett, proteiner, mineraler, vitaminer og en rekke plantestoff - og én neve er en fin porsjon når du skal kose deg.

KOS: Hvis du er glad i nøtter bør du lage klar disse til suget melder seg. 

© Mats Widén

#4: Middag - Tomatsuppe

Lite er bedre enn en bolle med skikkelig god, hjemmelaget suppe. Denne tomatsuppen til Berit er stappfull av ting som kroppen og hodet ditt har godt av!

Blir det rester igjen, passer den ypperlig som lunsj dagen etter også! Ofte blir supper bare bedre når de får stått over natten.

Oppskriften på Berits tomatsuppe finner du her. 

Dette vil du også få bruk for de neste 12 ukene

  • Kokosblomstsukker
  • Økologisk speltmel
  • Kaldslynget honning
  • Grønn te
  • Berits mørke sjokolade

PS: De fleste av disse produktene selges i helsekostbutikker, deres nettbutikker og i velassorterte dagligvarebutikker.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...