TJUKKMJØLK: Denne oppskriften finner du ikke på dag én, men den vil dukke opp en gang eller to utover i prosjektet.

TJUKKMJØLK: Denne oppskriften finner du ikke på dag én, men den vil dukke opp en gang eller to utover i prosjektet.

FRISK START DAG 1: Her er menyforslaget

På søndag setter Tara og lege Berit Nordstrand endelig i gang med Frisk Start 2018! Her får du en sniktitt på hva som står på menyen under dag 1.

19. januar 2018 av Hanna Sikkeland

Som mange av dere har fått med dere, har Tara og Berit Nordstrand de siste månedene jobbet med med en ny og oppgradert versjon av Frisk Start. 

Hver helg vil du som har meldt deg på blant annet motta en matplan for uken som kommer - via e-post. Du vil få matplanen utsendt både i e-posten som kommer på lørdag, og den som kommer på søndag - slik at du har mulighet til å handle inn det du eventuelt mangler, på lørdag. 

LES OGSÅ: Slik forbereder du deg på Frisk Start

Har du ikke meldt deg på, men vil være med? 

Her finner du påmeldingssiden

Rakk du ikke melde deg på Frisk Start i januar? Fortvil ikke - vi kjører nå i gang en ny runde. Meld deg gjerne inn i vår Facebookgruppe for inspirasjon og videoer fra Berit!

Vil du ha en påminnelse når vi starter opp igjen?

Da kan du registere e-posten din her.

Hvordan skal du forholde deg til matplanen? 

I matplanen finner du mange gode forslag fra Berit Nordstrand, til hva du kan spise i den kommende uken. Dette er ikke en satt plan, men ment som forslag til hva du kan spise. 

Hvis du har noen favorittoppskrifter fra Berit, kan du selvfølgelig bruke dem i stedet, eller bruke dine egne oppskrifter med Berits byttetriks. 

Det er også viktig å merke seg at kategorien "kos" er ikke noe du må gjennomføre hver dag, men er en ment som en hjelp hvis søtsuget melder seg. Forbered deg gjerne på søtsuget ved å lage klar noen av disse oppskriftene - så de ligger i skapet eller fryseren når behovet melder seg. 

Her finner du også en liste over hva du bør tenke gjennom før du setter i gang med prosjektet. 

DEILIGE OPPSKRIFTER: Det er bare å glede seg til alle de gode oppskriftene til Berit. 

© Mats Widén

Her finner du en oversikt over noen av rettene du vil møte på i matplanen. Disse er satt opp som forslag til retter du kan spise på mandag:

#1: Frokost - Havregrøt

Mange sverger til havregrøt om morgenen. Denne varianten inneholder kokosmelk og smaker litt annerledes enn den tradisjonelle grøten - prøv den!

Du finner Havregrøt-oppskriften her. 

HAVREGRØT: Denne vil gi deg både en god og velsmakende start på dagen.

© Mats Widén

#2: Lunsj - Spicy kyllingsalat

Nyt de friske smakene, kos deg langsomt så måltidet varer lenge og kjenn kroppen fylles av energi, etter du har laget denne populære kyllingsalaten til lunsj. Legg til de grønnsakene du selv ønsker for å bli så fornøyd som mulig.

Oppskriften på kyllingsalat finner du her. 

#3: Kos - Kryddernøtter

Hvis behovet for snacks skulle melde seg, kan det være greit å ha noe på lur. Disse nøttene kan du lage mye av én gang, så har du dem i skapet til du trenger dem. 

Nøtter byr på fiber, smart fett, proteiner, mineraler, vitaminer og en rekke plantestoff - og én neve er en fin porsjon når du skal kose deg.

Oppskriften på kryddernøtter finner du her. 

KOS: Hvis du er glad i nøtter bør du lage klar disse til suget melder seg. 

© Mats Widén

#4: Middag - Tomatsuppe

Lite er bedre enn en bolle med skikkelig god, hjemmelaget suppe. Denne tomatsuppen til Berit er stappfull av ting som kroppen og hodet ditt har godt av!

Blir det rester igjen, passer den ypperlig som lunsj dagen etter også! Ofte blir supper bare bedre når de får stått over natten.

Oppskriften på Berits tomatsuppe finner du her. 

Dette vil du også få bruk for de neste 12 ukene

  • Kokosblomstsukker
  • Økologisk speltmel
  • Kaldslynget honning
  • Grønn te
  • Berits mørke sjokolade

PS: De fleste av disse produktene selges i helsekostbutikker, deres nettbutikker og i velassorterte dagligvarebutikker.

Påmeldingsfrist: 28. april

Har du lyst til å være med på Frisk Start? 

Lørdag 28. april er absolutt siste frist til å melde seg på. Hva venter du på? Bli en sunn livsnyter du også! Meld deg på her. 

Sett av helgen 1.–3. juni til Tara Weekend på Strömstad Spa & resort!

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og gleder oss masse til å møte dere abonnenter under Tara-weekend på Strömstad Spa & resort! Møt Vendela Kirsebom, Berit Nordstrand, Taras vinekspert Gunnhild Bjørnsti, Taras blogger Lene Wikander, mindfulness-spaltist Lisbeth Pettersen og flere.

Se hele det innholdsrike programmet her.

Kanskje er du også interessert i...