© Getty Images

6 ting som gir dere mer kvalitetstid i en hektisk hverdag

Få tilbake gnisten i forholdet!

14. februar 2019 av Amalie Blixt

Når dere har vært sammen lenge og det har kommet barn inn i bildet, kan det resultere i mindre søvn, dårligere kommunikasjon, mindre privatliv og mindre tid til hverandre.

Klarer du å huske tilbake til da dere ble kjærester? Siden den gang har den stormende nyforelskelsen lagt seg (ja, det er faktisk en rus!) – og hverdagen med jobb, barn og plikter er mildt sagt hektisk.

Det danske Magasinet Liv har samlet 6 gode råd til hvordan du og partneren din kan gjenvinne felleskapsfølelsen i hverdagen:

1. Begynn på en ny sport sammen

Det skal ikke være en sport en av dere allerede driver med, for da er det kun én av dere som er på bortebane.

Prøv noe helt nytt sammen! Dere finner noe nytt å prate om og noe å gjøre sammen. Som en sidegevinst viser forskning at mosjon kan være med å booste sexlivet deres.

2. Ha en ordentlig date én gang i måneden

Ta på finstasen og forbered deg på å snakke om alt annet enn barn og huslige plikter. 

Daten trenger ikke foregå på en Michelin-restaurant, det kan også være hjemmelagt middag – så lenge det kun er dere to. 

Dere kan bytte på å planlegge daten, så blir det en stor overraskelse for deres partner.

3. Se en serie sammen

En undersøkelse fra University of Aberdeen viser at par føler seg tettere knyttet sammen når de har felles interesser – og at det kan være noe så simpelt som at dere ser en serie sammen.

Dere er sammen om spenningen og dere kan heie på yndlings-karakterene deres i serien. Men husk at serien skal dere se sammen, det er ikke lov å sniktitte alene. 

4. Brettspill er ikke kun for barn

I stedet for å zappe gjennom det samme TV-programmet en helt vanlig onsdag kveld hvor dere begge sitter og halvsover foran fjernsynet – finn heller frem et brettspill.

Da flytter du fokuset fra TV-en til hverandre, og det er en gode måte å få snakket om de tingene dere ellers ikke ville fått snakket om, som kanskje en morsom historie eller en liten ting som skjedde på jobben.

5. Gjør husarbeidet sammen

Det kan fort bli kjedelige plikter å vaske tøy, gjøre rent, handle inn og alt som bare må ordnes. Prøv å hjelp hverandre med pliktene i stedet for å bare få det overstått.

Det kan gi dere tid å snakke om stor og smått, samtidig som husarbeidet blir hurtigere ordnet,

6. Gjenskap minnene fra deres første år sammen

Husker du hvor dere hadde deres første date? Deres første kyss? En film dere så sammen? Kanskje bare en spesiell type chips dere alltid pleide å kjøpe?

Vend tilbake til deres steder, se deres film og kjøp deres chips – igjen! Da vil dere bli minnet om både gode minner og deilige følelser!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...