Headspace Guide to Meditation
Du lærer en ny mindfulness-teknikk i hver episode. © Netflix

Her er serien du skal se hvis du vil lære å meditere (men ikke aner hvordan du kommer i gang)

Netflix har gitt oss en gave!

2. februar 2021 av Rie Louise Kirkebjerg

Var du klar over at du kan trene hjernen din sånn som alle andre muskler i kroppen din?

Hjernen er fleksibel, den kan formes og endres. Det er forsket på hvordan hjernen endrer seg etter en meditasjon. Ved et forskningsprosjekt ble munker undersøkt i en fMRI-skanner før, under og etter meditasjon, her ble det bevist at hjernen trenes på samme måte som når vi trener en annen muskel i kroppen. Den delen av hjernen som er ansvarlig for følelsen av lykke og velvære får tilført mer blod når vi mediterer. 

Det er også bevist at meditasjon minsker stress, depresjon og smerte. Følelsen av lykke, tålmodighet, aksept og medfølelse øker også.  

Ny Netflix-serie lærer deg å meditere

Alt det (og mye mer) kan du bli klokere på i Netflix sin nye serie Headspace Guide to Meditation. På norsk heter serien Headspace: En innføring i meditasjon. Selv om du aldri har meditert før kan du absolutt se den nye Netflix serien. 

Serien er fylt med fine illustrasjoner, som gjør det litt enklere å visuelt forstå de ulike teknikkene du kan lære. Og som et ekstra pluss: du kan se hele serien på norsk! 

Du blir guidet av meditasjonsguiden Andy, som er en buddistisk munk og eier av meditasjonsappen Headspace. Han er utrolig god til å forklare hva du skal gjøre og viser forståelse for at det kan være vanskelig - for det er det. 

Psst... Her er 6 tips for økt energi i hverdagen!

Headspace Guide to Meditation
Meditasjon øker følelsen av lykke, tålmodighet, aksept og medfølelse. © Getty Images

Ta et dypt pust 

Serien består av disse åtte episodene:

  • Kom i gang
  • Slipp taket
  • Bli forelsket i livet
  • Stressmestring
  • Vær hensynsfull
  • Smertemestring
  • Sinnmestring
  • Oppnå ditt ubegrensede potensial 

Du lærer deg en ny mindfullness-teknikk i hver episode som varer i 20-minutter hver. Og du trenger ikke å være nervøs hvis du aldri har prøvd mindfullness eller meditasjon før - Andy guider deg gjennom det!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...