© Getty Images

10 tips til et mindre stressende liv

Drømmer du om et enklere liv? Gå gjennom denne sjekklisten!

1. april 2019 av Dorte Abrams

 1. PRIORITER. Lag en liste over de fire-fem verdiene i livet som betyr mest for deg. Hvordan prioriterer du disse verdiene akkurat nå? Har du tid til å dyrke hobbyen din, være sammen med familien, få nok mosjon?  

2. SE NÆRMERE PÅ JOBBEN DIN. Er du på vei til å bli utbrent? Tenk over hvordan arbeidsoppgavene kan gjøres lettere. Be sjefen din om nedsatt eller fleksibel arbeidstid. Mange vil bli overrasket over at dette er mulig. Finner du ingen mening med jobben din, bør du overveie å finne noe helt annet.

3. RYDD OPP I ØKONOMIEN. Det er kanskje lettere sagt enn gjort … Å leve på lån, kan være veldig stressende, og du har ingen frihet til å forandre livet ditt. En av de viktigste redskapene til frihet i livet er å gjøre deg uavhengig av materielle ting du ikke har bruk for.

4. GI DEG SELV TID TIL Å TENKE OVER LIVET. Kan du klare å ta deg ”fri” en halv time hver dag? Slå av TV-en og datamaskinen, og gå deg en tur. Konsentrer tankene om det enkle livet du ønsker deg.

5. RYDD OPP PÅ SKRIVEBORDET. Oppdag friheten ved en ryddig bordflate og det at de viktige e-postene er besvart.

6. BEVEG DEG LANGSOMT. Sykle eller gå til jobben hvis det er mulig. Vær nærværende i alt du gjør, og selv de mest banale plikter vil få mening. Det kan være ren terapi å gjøre rent, hvis du gir deg selv lov til å være til stede mens du gjør det.

7. GJØR ÉN TING AV GANGEN. Slå av TV-en mens du lager mat. La være å ringe til svigermor mens du sorterer klesvasken. Vi kjenner alle de som jobber på dataen mens de snakker med deg i telefonen samtidig.

8. TA DEG FRI FRA MOBIL OG INTERNETT. Mange av oss er slaver av å være tilgjengelige døgnet rundt, men er vi virkelig så viktige at vi aldri kan ta oss litt fri? Livet er ikke en konkurranse i å gjøre flest mulig ting samtidig. Tren deg opp til å gjøre én ting av gangen.

9. BLI KVITT TING SOM STRESSER DEG. Er sommerhuset, båten, bilen og den store, gamle villaen med hage mer til besvær enn glede? Overvei om det virkelig er verdt å eie alt det du eier.

10. GI DEG SELV ET PAR MINUTTER hver dag til å være takknemlig for livet ditt.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...