Berit Nordstrand: – Gi deg selv en omstart

Gjør alt riktig i 30 dager – så kan du bli kvitt flere kilo bukfett, betennelser i kroppen og andre helsefarlige symptomer, mener suksessforfatter og lege Berit Nordstrand.

13. mars 2020 av Bjørnhild Fjeld

–Leserne mine etterspurte en metode der du kan bruke mat som medisin over en begrenset periode. Løsningen jeg tilbyr dem er et opplegg der de kan gjøre «alt riktig» i 30 dager for å gi kroppen en omstart, sier Berit Nordstrand, som nylig kom ut med boken «Omstart 30». 

Dette beskriver hun som en 30-dagers antiinflammatorisk kostholdsplan med mat som medisin. Du får en detaljert oversikt over hva du skal spise hver dag, med fristende oppskrifter på mat du kan lage i omstartperioden.

I motsetning til andre metoder fra Berit Nordstrand skal du her gjøre drastiske kostholdsgrep der du innfører en rekke endringer på en gang. Hennes filosofi er som kjent egentlig å innføre endringer gradvis over en periode på 12 uker – som er beskrevet i flere av hennes bøker. 

Les også: Proteinrik mat: Dette skal du spise 

– Jeg har valgt å lage en kostholdsplan uten de proteinene som de fleste får inflammasjoner av, og med mat som kan dempe inflammasjon. I omstartperioden på 30 dager skal du ta vekk alt av gluten, kumelk, sukker og belgfrukter fra kosten. I stedet skal du få inn fermentert mat og melkesyrebakterier, mye grønnsaker, beinkraft, tran, fisk, kjøtt fra beitedyr og sjømat, sier Berit, som har opprettet en egen Facebook-gruppe der hun svarer leserne på spørsmål om Omstart 30. 

Erfaringene fra de som har prøvd metoden, inkludert meg selv, er at omstarten bidrar til å dempe betennelser i kroppen, rett og slett reparere og vedlikeholde, sier Berit.

Effekter som mange har opplevd, er at de får mer overskudd, sover bedre, går ned i vekt og får mindre smerter og diffuse helseplager. De fleste merker god effekt allerede i uke 2 om de bruker metoden.

– Dersom du har en autoimmun sykdom med mye betennelser i kroppen, kan det ta litt lenger tid enn 30 dager. Men veldig mange har fortalt meg at de er blitt bedre av astma, allergi, eksem, tretthetssyndrom som ME og fatigue og psykisk helse. En dame fortalte meg at hun hadde hatt kronisk bihulebetennelse i lang tid, men nå har blitt helt frisk. 

Du kan også spise deg frisk av diabetes type 2 ved hjelp av min metode, sier den erfarne legen som synes det er rart at ikke helsevesenet i større grad bruker mat som medisin. 

Se hva som skjedde da mor og sønn testet Omstart 30-dietten! 

Alle kan ha nytte av dette, både de som har helseplager og andre, sier hun. Mange kvinner kaller alderen etter fylte 40 for «reparasjonsalderen». Noen ganger er det nødvendig å reparere, men det er minst like viktig å vedlikeholde, mener Berit.

– Jeg tenker å ta en omstart flere ganger i året, fordi det funker så bra. Når vi blir eldre, synker østrogennivået, og vi eldes innenfra før tiden på grunn av inflammasjoner. Vi får bukfett som biter seg fast, mindre energi, sover dårligere, og får tidlige rynker. Jeg mener det å ta en omstart er den beste innvortes antirynkekremen du kan ta!

Berit Nordstrand mener vi skylder oss selv å gjøre en liten innsats for å optimalisere egen fungering – og en 30-dagers omstart gir en effektiv start.

– Etter at du er ferdig, kommer du ikke til å ønske å gå tilbake til den maten du spiste før. Hvis du ikke har spesielle helseplager er det ikke nødvendig å kutte ut gluten og kumelk i all fremtid, men du kan gå over til å bruke metoden «Tarmens medisin», tipser hun. 

Les også: Maten som bremser og reverserer aldringen

Berit til Tara-weekend!

– Jeg ser veldig frem til å delta på Tara-weekend, sier Berit Nordstrand. 
Hun er på plass på Vestlia Resort på Geilo fra 23.–25. oktober. Vil du lære mer om hennes kosholdsfilosofi bør du få med deg dette. Vi lover et intenst og lærerrikt møte med legen og kostholdseksperten som mener at med enkle kosholdsgrep vil du få en lettere, friskere og mer energisk kropp.
 – Jeg har møtt så mange mennesker som har oppnådd akkurat dette, og derfor betyr det så mye for meg å inspirere alle som kommer på Tara-weekend – og så har vi det jo veldig gøy sammen med alt det andre som skjer i løpet av denne helgen, sier en smilende Berit Nordstrand. Les mer på Taraweekend.no 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...