© Getty

5 grunner til å ha eget soverom

Det er lov å sove alene! Se hvorfor eget soverom kan være en velsignelse.

22. juli 2013 av Marit Lien

Flere og flere ektepar og samboende finner ut at det er behagelig å sove hver for seg og ha eget soverom, men for mange kan det være vanskelig å ta initiativ til en slik ordning da de tror det indikerer at det er noe galt med forholdet.

Viktigst er allikevel hva som er riktig for deg og partneren din, og her har du 5 gode grunner til hvorfor eget soverom kan være en velsignelse:

  • Du har åpenbart ingen ved siden av deg som holder deg våken halve natten med snorking, promping, hosting, svetting, slafsing, sikling – mareritt og det som verre er.
  • Når du slår av nattbordlampa så blir det mørkt. Det er ingen som insisterer på at lyset må være på slik at han får lest ferdig avisen. For ikke å snakke om hvis han vil ha tv-en på når du skal sove..! Dessuten kan du slå på lyset og tv-en akkurat når du vil, eller stå opp – eller legge deg – midt på natta, uten å bekymre deg for at du forstyrrer eller vekker noen.
  • Med din egen seng følger sannsynligvis også eget soverom. Ditt rom. Her kan du gjøre hva du vil; rote, rydde, gråte, slappe av. Og du kan dekorere det akkurat som det passer deg.
  • Du får dyna for deg selv – det er ingen som stjeler den i løpet av natta. Og du kan selv bestemme temperaturen; om det skal være kaldt eller varmt når du legger deg.
  • Du og mannen eller kjæresten din kan gå inn på hverandres soverom og være romantiske før dere skal legge dere eller om morgenen før dere står opp. Av folk som har separate soverom sier de fleste at ordningen overhodet ikke går ut over sexlivetsnarere tvert imot, fordi de ikke krangler etter leggetid eller begynner dagen med å være grinete på hverandre.

 

Noe du lurer på, men ikke tør å spørre om?

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...