6 råd for å unngå skilsmisse

Vil du redde ekteskapet? Les disse punktene før du vurderer skilsmisse.

9. mars 2015 av Marit Lien

Redd ekteskapet

Har du noen gang fått det for deg at du ikke liker partneren din lenger? Irriterer du deg over at du vet hva han kommer til å si før han har åpnet munnen? Og at det er lenge, kanskje årevis, siden du satt pris på å vise deg sammen med ham ute?

Hvis du ikke vil kaste vrak på alle årene dere har investert i hverandre, er det på tide å ta grep nå. Det vil bli slitsomt å finne tilbake til det dere hadde sammen, og det kommer til å bli både triste tårer, bitre tårer, og gledestårer – men disse seks punktene bør dere prøve før dere velger å gå fra hverandre. 

 

Kommunikasjon

 

© Getty

 

God kommunikasjon er avgjørende. Begge to må si det de mener, hva de frykter, og gi uttrykk for tvil, bekymringer og forventninger. Og ektefellen din skal være høflig nok og respektere deg nok til å lytte.

Ingen kan lukte hva du tenker, og selv om det hadde vært behagelig om gubben bare kunne skjønne hva du ville, så er det ikke slik - du må fortelle ham det, og du må forklare ham det på en måte han forstår.

Aksepter kritikk

 

© Getty

 

I et forsøk på å redde ekteskapet hender det ofte at den ene ektefellen forteller den andre hva han eller hun trenger, også går den andre i forsvar og beskylder ham/henne for å være egoistisk og utakknemlig.
Og dette hjelper ingen. Så ha mage til å ta imot kritikk, og pass på å gi kritikk på best mulig måte.

Ros og skryt

 

© tara.no

 

For høy temperatur kan unngås hvis du begynner setningene dine på en positiv måte. Fortell ektefellen din at du setter pris på alt han eller hun gjør for deg og familien (eller finn noe annet å rose vedkommende for), og i stedet for å klage skal du si at du vil finne måter å å gjøre ekteskapet sterkere på.

Vær åpen om og tålmodig med sex

 

© Getty

 

Mange par snakker ikke om sex. Noen synes det er pinlig å snakke om, mens andre er redde for å gjøre partneren flau. Ved ikke å være åpne om sex er faren større for at en av partene vil være utro, så vær åpne og kommuniser seksuelle behov. Husk at sex skal være gøy, spennende og stimulerende.

Seksuell trygghet fordrer tid og tillit, og kvinner trenger mer tid enn menn, Dersom mannens behov kommer først vil ikke kvinnen nå klimaks, så finn trygghet nok til å fortelle hva du trenger, liker og ikke liker.

Fete, late ektemenn

 

© Getty

 

Folk forandrer seg. En atletisk mann som veide 85 kilo da du møtte ham kan i løpet av et tiår ese ut og veie 50 kilo mer. Kvinner som holder vekta kan synes at sex med en stor mann er ubehagelig - særlig hvis han er i dårlig form og blir svett og andpusten.

Oppmuntre ham og fortell ham at du kan trene sammen med ham, lag sunn og god mat, og støtt ham når han begrenser inntaket av alkohol og fet mat. Fortell ham hvor godt han ser ut når han går ned i vekt. Finn glede i å være attraktive for hverandre.

Skilsmisse

 

© Getty

 

Hva gjør du hvis dere ikke klarer å jobbe dere gjennom problemene? Skal dere leve i et utilfredsstillende samliv, eller skille dere?

Hvis et ekteskap eller samboerskap ikke lar seg redde, er det akseptablet å gå fra hverandre. 
Ingen har rett til å gjøre kjærestens liv miserabelt. Ja, vi skulle vært tolerante. Ja, vi skulle tilgitt. Men vi er da ikke martyrer heller. Et ekteskap skal ikke være ondskap, forsømmelse eller utroskap. 

En kvinnes liv og en manns liv kan være lysår fra hverandre, men når de møter hverandre med gjensidig tillit og respekt, kan det bli magisk.

Se økonomien ved en skilsmisse.

 

 

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...