Paris nyttårsfeiring


© Getty Images

Her er de 7 vakreste stedene å feire nyttår i utlandet

Er du lei av den tradisjonelle nyttårsaften i Norge? Ta venninnen under armen, eller ta familien med på en annerledes nyttårsaften i utlandet

8. desember 2022 av Rie Louise Kirkebjerg

Her viser vi deg syv muligheter dersom du ønsker å feire nyttår i utlandet. Generelt er prisene på både hotell og flybilletter dyrere rundt jul og nyttårsaften. Det er derfor lurt å planlegge hvor dere vil være når klokken slår 00:00, og å bestille bord på restaurant på forhånd.

Planleggingen og de ekstra pengene er imidlertid ofte verdt opplevelsen, fordi du får en unik kveld når du opplever fyrverkeri og nyttårsstemning i et annet land.

Les våre anbefalinger på de vakreste steder å feire nyttår her:

Nyttår i London

Den spesielle tingen med nyttårsaften i storbyen London er at man ikke selv står for fyrverkeriet. Til gjengjeld er det et storartet show ved det ikoniske klokketårnet Big Ben i sentrum. Klokken 00:00 starter det store fyrverkerishowet som mange tusen mennesker venter på å se. Dette er litt av en fest - vi skulle helst ha pakket kofferten med en gang!

nyttår destinasjon berlin
© Getty Images

Nyttår i Berlin

I Berlin kan du delta i den store nyttårsfeiringen ved den velkjente byporten Brandenburger Tor. Her kan du feire på en to kilometer lang gate, fylt med fyrverkeri, musikk, lysshow og selvfølgelig også boder med mat og drikke - det er ingenting som mangler! Som i London tiltrekker denne attraksjonen tusenvis av mennesker, så det er lurt å komme tidlig. Her er en komplett reiseguide til Berlin

Nyttår i Reykjavik

I motsetning til nyttårsaften i London og Berlin er det i den islandske hovedstaden innbyggerne som er ansvarlige for festlighetene og fyrverkeriet. Her vises det store TV-showet Áramótaskaup fra 22.30 til 23.35, og deretter avfyres fyrverkeriet FØR årsskiftet!

Du kan besøke vakre (og snødekte) Reykjavik til nyttår med barn, men også som et vennepar eller venninnegjeng som reiser sammen - mange barer og klubber er åpne til morgengry.

nyttår feiring roma
© Getty Images

Nyttår i Roma

Roma er en flott by å besøke om sommeren - men også til nyttårsaften er det noe helt spesielt med Roma. Byen er fylt med italienske spesialiteter, konserter, vakre lys og selvfølgelig fyrverkeri. Spesielt ved Colosseum samles folk for en pause i nyttårsfesten. Kultur, lykkelige mennesker og feiring samlet på ett sted - hva er det ikke å like?

Les også: Dette må du se og gjøre i Roma

Nyttår i Dubai

Og så til den dyre. Hvis du elsker fyrverkeri og storhet skal du reise til Dubai for nyttårsfeiringen. Her er det fargerike (og veldig imponerende) fyrverkeriet storartet og nøye planlagt. Før du reiser til fantastiske Dubai for nyttår bør du være forberedt på at prisene kan være på den (svært) dyre enden - men for en opplevelse det er!

nyttår paris tips

Nyttår i Paris

Paris er kjent som det perfekte reisemål for en romantisk kjærlighetsferie - det samme gjelder til nyttår. For eksempel kan du feire årsskiftet på en båttur nedover den romantiske elven Seinen, med champagne og deilig mat. Selvfølgelig kan du også se Eiffeltårnet, som er vakkert opplyst, alle de franske og alle turistene som er klare til å feire nyttår.

Nyttår i Hamburg

Det er mange flotte steder å besøke i Tyskland for å feire nyttårsaften. Tyskland passer spesielt bra for familier med barn, da reisetiden ikke er uendelig lang (vil vi ikke gjerne høre færre "er vi snaaaaart framme?" - setninger fra baksetet i bilen?). På havnen i Hamburg feires nyttårsaften med store, vakre skip i bakgrunnen og fyrverkeri over vannet. Langs kanalen er det boder med alt hjertet ønsker seg.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...