Luksusferie, reisetips Gran Canaria, vinterferie
Luksusferie på Gran Canaria:

Trodde du Gran Canaria kun var overfylte strender og støyende "harry-turister"? Tro om igjen!

© Getty Images

Reisetips: Opplev eksklusive og elegante Gran Canaria

Reis til Las Meloneras om du vil leve et luksusliv langt fra overfylte strender og støyende "harry-turister".

1. oktober 2018 av Edda Espeland

Gran Canaria har alltid vært en etterlengtet øy i solen - og vi skjønner godt hvorfor! 

Lenge før pakketuristene inntok øya rundt 1850, kom helse- og velvære­turister fra hele Europa hit! Gran Canaria var berømt for sin legendariske aloe vera – sammen med solen og et mineralrikt vann. I dag har helse- og velværebehandlingene fått sin renessanse, og ingen av de andre kanariske øyene har så mange deilige spa-anlegg og velværesentre. 

Mange av dem ligger i nettopp Meloneras.

Lopesan Baobab
Afrikansk arkitektur og mat:

Lopesan Baobab resort har en spektakulær afrikansk arkitektur. Hotellet har et stort utvalg av både buffé- og à la carte-restauranter. I bassengbaren Cascade kan du prøve forskjellige afrikanske drinker og på Café Bar Africa lodge serveres den beste kaffen fra Afrika. Det finnes også en egen restaurant med afrikansk mat.

© Hotellet

Luksushotell

Gran Canaria er i ferd med å blankpusse sitt image, og nettopp Costa Meloneras er et av de store satsningsområdene for turismen på øya. Her lar tydeligvis myndighetene finanskrisen seile sin egen sjø, for nå skal det bygges nytt, oppgraderes og videreutvikles. Ingen andre steder på øya vil du finne så mange lekre luksushoteller som her.

Lopesan Villa del Conde Resort.
Fargesterkt:

Nydelig utsikt fra fergesterke rom på Lopesan Villa del Conde Resort.

© Torleif Svensson/Star Tour

Boutiquehotell

På grensen mot Maspalomas, eller kanskje rett over, ligger Seaside Grand Hotel Residencia, som er et av de aller mest eksklusive hotellene på Gran Canaria. Et nydelig boutiquehotell i en palmeoase rett i utkanten av de bølgende sanddynene i Maspalomas. 

Her finnes selvfølgelig også et spa-senter med treningsrom, oppvarmet saltvannsbasseng med massasjestråler, badstue og dampbadstue. 

Hotellet er det første på Gran Canaria som har fått den nye spanske, offisielle klassifiseringen *****Grand Luxury, og er for øvrig medlem av det eksklusive internasjonale hotellnettverket «Leading small hotels of the World».

Seaside Grand Hotel Residencia
Seaside Grand Hotel Residencia:

Er et av de aller mest eksklusive hotellene på Gran Canaria. Restauranten på hotellet er berømt for nydelig mat, og har vunnet flere priser. De serverer autentiske kanariske spesialiteter, og har dessuten et stort utvalg av internasjonale retter.

© Torleif Svensson/Star Tour

Oser av eleganse

Mange av restaurantene er tilknyttet de lekre luksushotellene som gir Las Meloneras den eksklusive og elegante atmosfæren. Det er tett mellom fire- og femstjernershotellene. De oser formelig av «grandeur», imponerende i sin ofte palasslignende stil med store søyler, tårn, spir, flotte hager og fristende bassenger.

Gran Canarias største hotell:
Gran Canarias største hotell:

Bassenget i hagen til Lopsan Costa Meloneras Spa & Casino, er fristende- rett ut mot havet. Firestjernershotellet er kanskje det livligste av de tre Lopesan-hotellene i Meloneras, og i hvert fall det største! Med sine drøye tusen rom er det faktisk Gran Canarias største hotell og ligger i en enorm tropisk hage full av de vakreste blomster og planter – og med ikke mindre enn 200 palmer. Og du finner utallige bassenger i forskjellige varianter på eiendommen.

© Torleif Svensson/Star Tour

Kanarisk landsby på hotellet

Femstjerners-hotellet Villa del Conde Resort & Thalasso er for eksempel bygget som en liten kanarisk landsby. I en blanding av moderne og tradisjonell kanarisk stil, ligger de ulike hotellbygningene spredd rundt torg og terrasser. 

Foran resepsjonen er det anlagt en stor plass omkranset av restauranter og butikker, og de luksuriøse hotellrommene ligger i mindre bygninger i et stort vakkert hageanlegg med fem forskjellige bassenger, planter og blomster, kafeer og barer.

Hotellet har også et fantastisk spa-anlegg, her er boblebad, tennisbaner og diskotek. Og noen hundre meter unna ligger den lekre, lange Meloneras-stranden. 

Villa del Conde Resort & Thalasso
Femstjerners-hotell:

Resepsjonsbygget er formet som en kirkebygning med to høye tårn, og inne er det også en nesten sakral stemning med gedigne marmorsøyler og bueganger under det høye taket.

© Villa del Conde Resort & Thalasso

Fristende utsikt

Og skulle du kjede deg ved stranden eller bassenget en dag, kan du dra på båttur – eller kanskje på en guidet fjelltur? Snorkle? Reise på mat- og vintur? For golfentuisaster er området et mekka. Gran Canarias aller beste golfbaner ligger akkurat her i området med Maspalomas Golf, Meloneras Golf og Salobre Golf. Eller ta deg en tur langs de flotte sanddynene i Masapalomas.

De bølgende sanddynene i Maspalomas
Vakkert landskap:

De bølgende sanddynene i Maspalomas. Ta skoene i hånden og vandre i sanden, la solen varme og bølgene slå over bare føtter. Mange rusler langs havet for å nyte den vakre utsikten.

© Getty Images
Maspalomas’ sanddyner
Strandpromenade

Strandpromenaden strekker seg hele veien opp til fyrtårnet ved Maspalomas’ sanddyner, og du kan faktisk spasere helt over til Playa del Ingles, selv om promenaden ikke går hele veien. Det er mange vannhull på veien, når som helst kan vi ta et lite avbrekk på en av de små kafeene, bestille noe godt å drikke, spise en is og nyte et deilig havblikk.

© Lubbe Garell/Startour

Kulinarisk opplevelse

Om ettermiddagen kan du sette deg ned på en av kafeene langs promenaden for å nyte en vakker solnedgang før det fløyelsblå mørket senker seg og det er på tide å finne ut hvor du skal spise middag. Thai, indisk, italiensk, meksikansk, fransk eller spansk? De er her, alle sammen.

Har du lyst på en annerledes opplevelse, ta en tur til Samsara, en asiatisk restaurant som gir oss en kulinarisk opplevelse i lokaler overfylt av asiatiske gjenstander – en slags asiatisk variant av Café Christiania i Oslo, kanskje? Matmessig handler det om å mikse ulike smaker, krydder og tilsetninger på nye måter. Det serveres sjømat, fersk fisk, lam og biff med asiatiske smaker som ingefær, soya, mango, karri, tandoori, chutney og teriyaki-sauser. En aldri så liten kulinarisk opplevelse. 

Las Meloneras
Eksklusiv kyststripe:

Reiser du til Las Meloneras, så ikke forvent deg en original liten by. I så fall bør du heller dra til sjarmerende Puerto Mogan som ligger helt nede på sørspissen av øya. På Meloneras er alt bygget de siste ti–femten årene; innbydende restauranter, barer, kafeer, lekre butikker og eksklusive hoteller tett i tett. 

© Torleif Svensson/Star Tour

Øyas beste shopping

Meloneras er også hjem til øyas kanskje aller beste shopping i en rekke butikksentra med eksklusive merkevarer og lokale produkter, her er spesialforretninger for klær og sko, parfyme og kosmetikk, elektronikk, smykker og interiør. Selv klarer jeg knapt å løsrive meg fra de enorme parfymebutikkene med et stort utvalg til rimelige priser.

Ellers finnes det selvfølgelig en masse hoteller i alle priskategorier – også i Las Meloneras. Men har du lyst til å bo på et av de vi har nevnt her, følg med på hjemmesidene deres, det hender ofte at de har kampanjer med store rabatter. For øvrig finnes Lopesan-hotellene også hos Star Tour og Ving. Star Tour har også Sea­side Grand Hotel Residencia.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...